RHC - Programma 18+ en 27+

28 februari 2024

We denken continu na hoe we voor de seniorenteams ons geliefde hockeyspelletje kunnen aanbieden. Aanbieden op een manier die inspannend, ontspannend maar uiteraard ook de gezondheid voorop zet. We hebben hier de afgelopen week hard over nagedacht na de persconferentie van 23 februari en hebben het volgende programma in elkaar gezet. Dit programma gaat in op zondag 7 maart. Net als de wijzigingen in het trainingsschema die we hebben moeten doen om dit te accomoderen.

We organiseren doordeweeks twee trainingen waar alle seniorenleden tot en met 26 jaar van harte welkom zijn. Op dinsdag van 19:00 tot 20:30 uur is dit voor de damesteams en op de donderdag op dezelfde tijd zijn de heren seniorenleden welkom. Deze trainingen zullen bestaan uit kleine partijvormen en worden georganiseerd door Maarten. We zien graag dat iedereen die aanwezig is bij deze trainingen, zich van te voren registreert via de Corona-registratie. Op de RHC website en op het complex hangen hier QR codes voor. Hierdoor weten we naderhand precies wie er geweest is en wie we dus moeten waarschuwen indien we te maken hebben met een besmettingsgeval.

We hebben vanaf 7 maart de zondag gereserveerd voor seniorenteams met voldoende 18-26-jarigen om met het team te training of een onderlinge oefenwedstrijd te spelen. Er zijn een aantal teams die voornamelijk uit spelers met een leeftijd tot en met 26 jaar bestaan, maar toch een aantal spelers van 27 jaar of ouder hebben. Wij moeten hier, hoe jaloersmakend het voor sommige ook is, gewoon hard deze leeftijdsgrens aanhouden. Als deze ook bij een teamtraining aanwezig willen zijn, zullen ze dus in tweetallen op een apart stuk veld op 1,5 meter moeten trainen. De richtlijnen hiervoor zijn te vinden in het RHC Coronaprotocol.

Je kan trainings- of wedstrijdtijd reserveren via jouw trainer of aanvoerder bij de lijncoordinator van de seniorencommissie. Voor de heren is dit Sebastiaan en voor de dames is dit Joost. We zullen na deze aanmeldingen het schema voor de zondag als geheel op de dinsdag in het RHC trainingsschema zetten.

Op zondag blijven we verder de circuittrainingen aanbieden voor leden vanaf 27 jaar en ouder. Je kan je hiervoor inschrijven via het gebruikelijke formulier op de website, dat wekelijks wordt ververst. We gaan hier vanaf deze week wat oefeningen rouleren, zodat er af en toe toch nog iets verassends voorbij komt. Het formulier voor komende week zal weer op de bekende plek op de website te vinden zijn.

Het is al heel wat dat de senioren tot en met 26 jaar buiten daadwerkelijk een partijtje mogen spelen. Zorg dus dat je als team goed het RHC Coronaprotocol weet en dat je je hieraan houdt. We proberen als RHC langzamerhand en op een verantwoorde manier weer wat leven in de zondag te blazen. Dat betekent niet dat het meteen weer ‘als vanouds’ weer supergezellig is buiten de trainingen of wedstrijden om. We doen onze ding op het veld en gaan daarna, met 1,5 meter in achtnemend, allemaal direct weer naar huis (zelfs als het lekker weer is).

Met sportieve groet,

De seniorencommissie

Sebastiaan, Joost, Eric, Saeske, Marie en Oscar