RHC Speelwijze: een overzicht waard!

TC
23 november 2021

De afgelopen weken hebben jullie steeds vaker de RHC Speelwijze langs zien komen. Maar waar bestaat de RHC Speelwijze nou precies uit? En wat willen we er mee bereiken en voor wie is de Speelwijze eigenlijk bedoeld? Vragen waarop we graag antwoord geven!

Allereerst willen we er met de RHC Speelwijze voor zorgen dat iedereen op de club in dezelfde taal praat over hoe we hockeyen bij RHC. De Speelwijze is op een logische en vooral praktische manier ingericht. We hebben 3 stappen gedefinieerd die de basis vormen van de Speelwijze: we maken een ontwikkeling door van Individueel Hockeyen naar Samen Hockeyen en tenslotte naar Dominant Hockeyen. Om deze stappen verder tot leven te brengen zijn er 8 principes die we binnen RHC belangrijk vinden in het hockeyspel. We hebben deze principes voor elk van de 3 stappen in detail uitgewerkt: Doelgericht, Overtal, Positiespel, Counters, Controle, Initiatief, Sterk en Samen.

We gaan er dit seizoen op allerlei manieren voor zorgen dat de Speelwijze echt tot leven komt bij iedereen op de club (spelers, trainers, ouders):

·       RHC Speelwijze website: binnenkort wordt de RHC Speelwijze website gelanceerd. Een site voor trainers en alle andere geïnteresseerden waar veel informatie te vinden is over de Speelwijze waaronder een uitgebreid aanbod van oefeningen en trainingen, allemaal passend bij de stappen en principes van de Speelwijze.

·       Trainingen en Masterclasses: de RHC Speelwijze vormt de basis van de oefeningen die we op de trainingen doen en de technieken die we leren. Daarnaast zijn we vorige week begonnen met de Masterclasses. De eerste Masterclass heeft als thema Verdedigen en er zullen nog meerdere Masterclasses volgen waarbij de uitgangspunten van de Speelwijze centraal zullen staan.

·       Video’s op Social Media: we hebben de afgelopen weken Oscar Reiche en Rick de Ridder al zien langskomen in korte filmpjes op Social Media waarbij zij hun ervaringen delen en dieper ingaan op de verschillende principes van de RHC Speelwijze. Er zullen dit seizoen nog meer video’s volgen met daarin niet alleen trainers en coaches aan het woord maar ook de spelers.

Wil jij weten hoe de Speelwijze er nou precies uitziet en hoe hij is opgebouwd? Bekijk dan snel het RHC Speelwijze overzicht in de bijlage.

Heb je vragen of goede ideeën om de Speelwijze nog meer tot leven te brengen binnen de club, aarzel dan niet contact op te nemen met de RHC Technische Commissie ([email protected])

 
Bijlage