Algemene informatie zaalperiode

21 november 2024
De zaalperiode staat voor de deur en die is dit seizoen net wat anders dan anders. Eind oktober is er besloten om RHC niet in te schrijven voor de KNHB zaalcompetitie, maar wel om goed te kijken of er in deze periode een passend (zaal)hockeyprogramma te kunnen aanbieden.

We weten inmiddels meer over de maatregelen en routekaart van de overheid en de richtlijnen van onze zalen en zijn op onderstaand programma uitgekomen. Lees daarom deze informatie goed door, zodat we gezond en wel en met een beetje hockeyplezier de komende maanden doorkomen.

Trainingen
De KNHB organiseert dit seizoen geen zaalcompetitie (en ook geen midwintercompetitie) dus is er geen noodzaak om speciale teamindelingen voor de zaal te maken. Elk team gaat dus als veldteam de zaal in.

We hebben elk elftal 1 uur op 1 heel zaalveld kunnen inplannen in december en januari (uitgezonderd de kerstvakantie). De zes- of achttallen staan met 2 teams op 1 heel zaalveld ingepland. Dit betekent dat er voor de jeugdteams meer ruimte is voor sporters en trainers.

Er is 1 uitzondering, namelijk de MC3, MC4 en MC5 op de maandag. Hier hebben we een roulatiesysteem voor deze teams in het schema gezet. Als compensatie hiervoor, hebben we extra ruimte gereserveerd in de Schilp op zondag 20 december voor onderlinge wedstrijden.

Coronaprotocol per zaal
We hebben dit seizoen uren afgehuurd in de Schilp, het Wateringse Veld College en de Lipahal. Net zoals RHC hebben deze hallen ook ieder een Coronaprotocol ingesteld om de gezondheid van sporters en trainers te waarborgen. Deze zullen in lijn liggen met het RHC protocol. Dus blijf bij klachten thuis, veel handen wassen, houdt als volwassenen afstand en geen toeschouwers.

We zullen hier nog een document opstellen van de belangrijkste richtlijnen per zaal en deze verspreiden onder de managers en op de RHC website zetten. Belangrijke punten zijn hierin de aankomst en vertrek van sporters/teams en het balken leggen bij de jongste jeugd.

KNHB Competitie
De KNHB heeft de zaalcompetitie en de midwintercompetitie geannuleerd. Als de overheid weer toestaat om officiƫle competitiewedstrijden te spelen, gaat de KNHB de afgelaste wedstrijden van oktober en november zo veel mogelijk inhalen.

We hebben hierom ook de zaaltrainingen alleen in december en januari ingepland. Eventueel kan dit in januari gecombineerd worden met een veldtraining, zodat we goed voorbereid zijn op een eventuele competitie herstart in februari.

Trainingsschema
Zie Bijlage:


 
Bijlage