Bericht van de voorzitter

26 oktober 2024
Beste leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers!

De maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, hebben grote impact op ons sociale leven. Voor iedereen die van sport houdt, en in het specifiek hockey, is het een behoorlijk bittere pil: we mogen geen officiële wedstrijden meer spelen, de trainingen zien er anders uit, we kunnen niet langs de lijn genieten van het hockeyspel en moeten alle gezelligheid op de club missen. Leuk is anders.

Het is voor iedereen schakelen. Elke keer moeten we als club weer een manier vinden om te zien hoe we zo goed mogelijk de coronaregels kunnen naleven naar aanleiding van aangepaste voorschriften. Daar gaat heel veel tijd in zitten. Voor ons als bestuur maar ook voor de vrijwilligers die ons daarbij helpen. Met de nodige creativiteit, maar vooral gezond verstand slagen we daar keer op keer in. We kunnen de situatie waar we in zitten niet veranderen. Wel kunnen we er het beste van maken. Dat vraagt om een positieve instelling en een ‘wij-samen-mentaliteit’. Niet ieder voor zich. Want daarmee komen we niet verder.

Alle clubs hebben het zwaar. Ook RHC. Iedereen begrijpt denk ik wel dat als de horeca niet draait en er geen evenementen zijn, dit gevolgen heeft voor onze financiële situatie. De facturen voor de jaarlijkse contributie zijn verstuurd. Net nu alles stil is gelegd. Maar we vertrouwen erop dat je het de club niet aanrekent dat er niet gesport kan worden. We zijn een gezonde club. Laten we dat zo houden!

Hoewel er op dit moment een hoop niet kan, wil ik ook graag stil staan bij wat er wél kan. We zijn bezig met de voorbereiding voor uitbreiding van het sportcomplex met een vierde veld. Tevens worden de mogelijkheden voor een nieuw clubhuis onderzocht. Ook hebben we net een nieuw contract afgesloten met Brabo en Intersport. In de zomer van 2021 zijn de nieuwe tenues beschikbaar. Tenslotte: we gaan er gewoon van uit dat we in april 2021 op gepaste wijze ons 90-jarig lustrum kunnen vieren. Met deze positieve noot sluit ik graag af. Hou vol allemaal, blijf sportief en gezond!

Namens het bestuur,

Remco van Oyen
voorzitter RHC