RHC Corona Update 22 April

21 april 2021
De KNHB heeft dinsdag 21 april besloten om alle competities van het seizoen 2019-2020 te beëindigen. Dit betreft dus ook alle jeugdcompetities. De gevolgen hiervan zijn uitgebreid uitgelegd op de website van de KNHB, waarvan de link hierbij is toegevoegd.
 
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie
 
We zijn als bestuur van RHC ook op de hoogte dat de regering bekend heeft gemaakt dat de jeugd tot en met 12 jaar (D-jeugd) vanaf 28 april weer zou mogen gaan trainen. Voor de oudere jeugdteams tot en met de A-leeftijd is het mogelijk om – in beperkte mate – ook weer trainingsmogelijkheden op te zetten vanaf die datum maar wel met het respecteren van de anderhalve meter afstand maatregel. De KNHB gaat een protocol opstellen hoe deze trainingen worden opgezet, waarbij de richtlijnen van het RIVM nauwlettend worden gevolgd.
 
Voor RHC staat de gezondheid voorop. We gaan dus eerst goed kijken wat dit protocol inhoudt en wat voor richtlijnen we verder vanuit de landelijke en regionale overheid meekrijgen. We gaan vervolgens zelf een afweging maken wat haalbaar is voor onze vereniging en een plan maken hoe we dit gaan opzetten en uitvoeren. Met dit in het achterhoofd is 28 april een erg ambitieuze startdatum om van RHC een 1,5-meter vereniging te maken en dus de trainingen van start te laten gaan.
 
We hebben als bestuur gezegd dat we minimaal 4 mei aanhouden als de datum waarop we geleidelijk weer willen gaan beginnen. Momenteel weten we niet welke richtlijnen er in het KNHB protocol komen te staan, dus zou dit zomaar nog kunnen gaan schuiven. Daarnaast houden we er ook rekening mee dat niet iedereen tegelijk kan beginnen met trainen en dus dat bepaalde leeftijdscategorieen of teams eerder of later zullen starten.
 
We gaven al eerder aan dat de gezondheid van iedereen écht op plek 1 staat. Hier kunnen we niet voorzichtig genoeg in zijn. We zijn alleen van plan om de hockeystick uit het vet te halen, de veters van onze hockeyschoenen vast te knopen en de legguards om de benen vast te gespen als we vasthouden aan de richtlijnen en op 1,5 meter van elkaar blijven. Let een beetje op elkaar, #KeepPlaying en #RHCoronaDoor!
 
Als je nog vragen, opmerkingen of ideeën hebt, kunnen deze gesteld worden via [email protected]