Willem Oosterhof nieuwe coach Dames 1

16 april 2024
Willem Oosterhof wordt komend seizoen de nieuwe coach van RHC Dames 1. Dit wordt de tweede periode van Willem bij Rijswijk. Eerder was hij al twee seizoenen eindverantwoordelijk voor het eerste damesteam tussen 2016-2018. Dit is iedereen op RHC goed bijgebleven. In het seizoen 2017-2018 is dames 1 kampioen geworden in de 2e klasse en zijn ze gepromoveerd naar de 1e klasse. Naast het trainen en coachen van dames 1 krijgt hij ook een rol in de begeleiding van de trainers van Meisjes A1 en B1 en zal hij regelmatig te zien zijn op coachavonden voor jeugdcoaches.

RHC heeft een goed gevoel bij de aanstelling van Willem. "Willem heeft een goede indruk achtergelaten tijdens zijn eerste periode op RHC en zijn visie op het hockeyspel sluit goed aan bij die van onze vereniging. Daarnaast vinden we het fijn dat we zo vroeg al duidelijkheid kunnen bieden over de coach van komend seizoen. De dames hebben een hectisch seizoen achter de rug, met het wegvallen van belangrijke speelsters door gelukkige en ongelukkige redenen. En nu komt er ook nog een Coronacrisis bij kijken. Het team heeft dit onder leiding van de huidige coach Geert Dickhoff allemaal heel goed opgevangen en daardoor kunnen we alvast met een schuin oog gaan kijken naar de voorbereidingen op het volgende seizoen.” aldus het bestuurslid hockeyzaken Oscar Reiche.

Willem is erg enthousiast om weer aan de slag te gaan bij de dames van Rijswijk: "Ik ben hartstikke blij en dankbaar dat ik mag terugkeren bij RHC Dames 1 komend seizoen. De afgelopen twee seizoenen hebben we de band warm gehouden. Rond de wedstrijden van Heren 1 als tegenstander hadden we altijd wel contact, tijdens het trainerscafé van afgelopen november en ook tijdens de jaarlijkse pubquiz waar we als staf helaas twee keer als tweede zijn geëindigd.
Het is een weerzien met een aantal bekende gezichten. Ik ben dan ook erg benieuwd welke ontwikkeling de meiden hebben doorgemaakt de afgelopen twee seizoenen onder leiding van Geert. De komende periode gaan we gebruiken om alle plannen te smeden voor een hopelijk nieuw energiek avontuur met Rijswijk Dames 1.”