Coach- en teammanageravond

22 februari 2024
Dinsdagavond 10 maart is de vierde coach- en teammanageravond van het seizoen om 20.30 uur. We hebben de afgelopen keren de 4 inzichten in het trainerschap geïntroduceerd. Hierbij hebben we vooral aandacht gegeven aan het eerste 2 trainersinzichten; Structureren en Stimuleren. We gaan deze keer door met de laatste 2 inzichten en hier hebben we wederom een speciale gastspreekster voor uitgenodigd die dit heel goed kan uitleggen.

Johanneke Ausems is sportpedagoog van beroep en helpt op dit moment sportclubs in de regio Utrecht met het pedagogisch beleid. Ze gaat deze avond de tips en de tools meegeven die je als coach en teammanager kan gebruiken de spelers en het team zelf keuzes te laten maken en hier de verantwoordelijkheid voor te dragen.

Voor de pauze zetten we vooral de sociale en mentale ontwikkeling in de schijnwerpers, na de pauze gaan we meer op het technisch en tactische vlak in. De twee spelprincipes uit de RHC Speelwijze waar we het deze keer over gaan hebben passen mooi bij het deel voor de pauze; namelijk het Initiatief pakken en hiermee doelpunten te maken. Hoe zorg je voor een team dat in het veld echt uitstraalt de bal te willen hebben, afpakken en de counter in zet om een doelpunt te maken.

We willen iedereen ook alvast een klein beetje huiswerk meegeven. Als het goed is heeft iedereen de uitnodiging al meegekregen voor de online opleiding "Een beetje opvoeder”. Hier staan de 4 trainers inzichten met leuke filmpjes goed uitgelegd. Als iedereen de filmpjes van het principe ‘Regie overdragen’ kan kijken, dan kunnen we goed voorbereid beginnen en kunnen we meteen de diepte in.
Als je nog geen inloggegevens hebt, dan kun je deze hier meteen verkrijgen door het formulier via de onderstaande link in te vullen. Je kan bij de adresgegevens de gegevens van de club doorgeven, als het emailadres maar van jezelf is. Dit is de link naar de uitnodiging: <Inloglink staat achter de inlog bij Club->Documenten->Jeugd->Inschrijven>.

We gaan ervan uit dat alle actieve coaches en managers van jeugd- en jongste jeugdteams op 10 maart erbij zijn. Lukt dit nu niet? Meld je dan af bij jouw lijncoördinator van de jeugdcommissie of de jongste jeugdcommissie.

Tot dinsdag 10 maart!
 
Bijlage