Senioren fluiten oudste jeugd

17 september 2024

Zoals aangekondigd in de aanvoerdersbijeenkomst worden met ingang van zaterdag 21 september seniorenteams opgesteld om de A-jeugd te fluiten op zaterdag. Per zaterdag wordt één seniorenteam gevraagd om 4-6 scheidsrechters te leveren.


Waarom? We hebben dit jaar 2 Jongens A-teams en 3 Meisjes A-teams. De A-jeugd kan niet worden gefloten door andere jeugdteams. Er zijn op zaterdag onvoldoende ouders en vrijwilligers beschikbaar die de capaciteiten hebben om de A-jeugd te fluiten. Ook bij andere hockeyverenigingen is het overigens de gewoonte dat de senioren de oudste jeugd fluiten.


Hoe vaak? Er zijn 14 seniorenteams. Er zijn circa 22 wedstrijdronden bij de jeugd. Het gaat dus om maximaal twee zaterdagen per seniorenteam.


De scheidsrechters uit de seniorenteams worden zoveel mogelijk tegelijkertijd ingedeeld, zodat je na de wedstrijden samen kan blijven hangen. De wedstrijden van de oudste jeugd zijn over het algemeen in de tweede helft van de middag. In verband met het digitale wedstrijdformulier is het gewenst als de aanvoerders / aanvoersters voor donderdagavond de namen van de senioren voor de volgende zaterdag doorgeven via [email protected] 


Indeling tot de herindeling van de jeugdpoules:

Zaterdag 21 september thuis JA-2 en MA-2 Arbitrage door Dames-1
Zaterdag 28 september thuis JA-1 en MA-2 Arbitrage door Heren-1
Zaterdag 5 oktober thuis JA-2 en MA-3 Arbitrage door Heren-4

Op 28 september en 5 oktober speelt MA-1 ook thuis, maar daar is bondsarbitrage voor aangewezen.


Na de herindeling worden z.s.m. de overige weekenden ingedeeld, zodat alle teams ver van tevoren weten wanneer ze aan de beurt zijn.


Neem voor vragen contact op met de arbitragecommissie ([email protected]).


Pieter van Meeteren – arbitragecommissie

Boris Gooskens – seniorencommissie