Van de voorzitter 3 juni 2012

3 juni 2021

En toen was er zon! De laatste zondag van de competitie kwam het er toch nog van: een zonovergoten terras. En dat kwam prima uit, want er stonden zowel de vrijwilligersborrel als een Thé Dansant op het programma. De hele week werden er al vragen gesteld over de steiger die op het terras stond, maar nu werd duidelijk wat het was. De kooi voor de DJ. Het was erg gezellig. Ook onze bezoekers wisten het feest te waarderen en bleven nog lang. Heren 2 had het feest prima aangepakt. Er was Mexicaans bier en barbecue; een combinatie die blijkbaar werd gewaardeerd want aan het einde was alles op. De heren waren ook massaal gebleven om de bende die zo'n grote groep mensen nu eenmaal veroorzaakt op te ruimen. Mannen geweldig gedaan!

De vrijwilligersborrel viel dit keer samen met de afsluiting van de competitie. Het was erg druk en ook erg gezellig. Ik heb daardoor alleen geen kans gezien om alle vrijwilligers persoonlijk te spreken. Bij deze nogmaals dank voor jullie inzet. De Rijswijksche Hockey Club is prachtige club waar die we met elkaar mogelijk maken.

Het bestuur had ook een vrijwilliger van het jaar gekozen. Lisette van der Kallen viel deze eer ten beurt vanwege haar inzet bij het tot stand komen van de nieuwe website en de organisatie van de Hoogvliet plaatjesactie. Hoewel ze niet graag op de voorgrond treedt vonden wij het niet meer dan logisch haar eens in het zonnetje te zetten.


De competitie zit er op. Nee, toch niet helemaal. De jongste jeugd komt zaterdag nog in actie en ook Heren 5 heeft er nog geen genoeg van. Zij kunnen komende zondag in Nieuwkoop kampioen worden. Aanmoedigingen worden zeer op prijs gesteld.

Jongens D1 en meisjes D3 wisten dit seizoen als kampioen af te sluiten. De meiden waren dat al en de jongens wonnen de laatste wedstrijd van hun directe concurrent, waarna de coaches traditigetrouw de sloot in gingen. De kinderen gingen uit solidariteit mee, of was het nou andersom? In ieder geval gefeliciteerd met het kampioenschap!

Komende zaterdag is het feest voor AB en senioren. Als de opkomst iets lijkt op afgelopen zondag dan moet het een prachtfeest worden, dus daar wil je bij zijn.

De komende weken staan in het teken van de selecties ABC en de toernooien. Dat betekent dat weer veel vrijwilligers actief zullen zijn. Ze kunnen altijd nog hulp gebruiken, dus kom naar RHC en doe mee.


Met sportieve groet,

Geert-Willem van Weert

Voorzitter