Zaaltraining geven – Hoe doe je dat?

TC
20 november 2024
Volgende week beginnen de eerste zaaltrainingen weer in de Schilp, WVC en Lipahal en de week erna ook in de Ring Pass hal. Het trainingsschema volgt in ieder geval binnenkort op de website.

Maar een zaaltraining geven? Hoe doe je dat ook alweer? Een meestal wat kleinere groep op een kleiner veld op een locatie die over het algemeen niet de gemakken heeft van ons eigen clubhuis. De basis is in feite hetzelfde! Je wilt een groep met plezier veel laten rennen, zodat ze hopelijk ook nog wat leren.

In het begin zijn vooral het plezier en de intensiteit het belangrijkst, vooral als we maar een uurtje trainen in de zaal wil je daar elke minuut van gebruiken. Dus zorg ervoor dat iedereen ruim voor de begintijd aanwezig is, en zeker als er nog balken gelegd moeten worden. Dit is meestal zo als je de eerste van de dag bent in een zaal.
We houden op 21 december weer een trainersworkshop in de zaal en daar gaan we natuurlijk uitleggen hoe je een zaaltraining zo goed mogelijk geeft. Begin met de basis en bouw deze uit. Een aantal drieloopjes aan het begin van de eerste paar trainingen kan zeker geen kwaad. Iedereen moet namelijk weer wennen aan de lage backhandstop en de Duitse Schuif. Dit kan je goed zijn in het filmpje van de KNHB over intensief en spelgericht training geven in de zaal:

Ben je verder nog op zoek? Dan staan er in de Hockey Factory ook nog een aantal zaalhockey oefeningen. Deze kan je vinden via Oefeningen en vervolgens is er bij de filters aan de rechterkant een knopje met ‘Zaal’. Heb je een hele leuke oefening die je zelf ergens hebt gezien of bedacht? Voeg hem toe aan de Hockey Factory en deel hem met de club. Zo zien andere trainers hem ook!

Veel plezier allemaal!