Van de voorzitter: Records breken

3 juni 2024

Wat een weekend en wat een ontknoping van de competitie. 

Terwijl we zondag de warmste 2 juni ooit hadden, wist ook Heren 1 tot grote hoogte te stijgen. Ze deden wat ze het hele seizoen al vaak gedaan hadden, het publiek vermaken met prachtig hockey en dan net niet de drie punten pakken. Voor de tiende keer dit seizoen speelden de heren gelijk en het was gelukkig genoeg. Heren 1 handhaaft zich in de eerste klasse. Bravo! En meer dan terecht, want RHC H1 hoort thuis in die klasse. Net als Dames 1 trouwens, dat zich eerder al had veilig gespeeld en op een mooie achtste plek eindigt in hun eerste seizoen in de eerste klasse. En als we het dan toch over eerste klasse hebben, volgend seizoen hebben we daar een derde team spelen. Dames 2 heeft met hun kampioenschap een plekje bemachtigd in de reserve eerste klasse. Na vele jaren dichtbij is het de dames dit seizoen gelukt om de eerste plek te pakken. Hulde voor D2 en begeleiding! Afgelopen zondag vierden ze hun welverdiende feestje op RHC, met Thee, met muziek en dans, in de zon en in de sloot. 

Hulde ook voor onze andere kampioenen! Het zijn er dit seizoen maar liefst 16. En dat betekent 16 nieuwe tegels in de Walk of Fame. Een record, want de vorige twee seizoenen stopte de teller bij 14. Onze kampioenen worden gehuldigd op vrijdag 14 juni a.s. en iedereen is natuurlijk van harte welkom op RHC. We beginnen om 18 uur. Zorg dat je erbij bent!

 

Er zijn natuurlijk niet alleen maar winnaars. Er zijn ook teams die het net niet hebben gered dit seizoen, die net naast die tegel grijpen en zelfs teams die degraderen. Ook op die teams ben ik trots. Want ik zie de strijd die wordt geleverd en het plezier dat iedereen heeft, zowel binnen als buiten het veld. En dat is toch waar het om draait op onze mooie hockeyclub: Hockeyen met plezier! 
Met een big smile stond ik dan ook langs veld 1 zondagmorgen. Daar waren de kabouters net klaar met hun laatste training van het seizoen. Na wekenlang trainen op de vroege zondagmorgen, sloten zij hun seizoen af met een wedstrijdje tegen hun trainers die ze uiteraard klop gaven. Daarna kregen zij hun felbegeerde en dik verdiende hockeydiploma. De stralende gezichten van onze jongste hockeyers doen me goed. En hoe mooi is het dan als een van die kabouters beide hoofdtrainers als dank een tekening geeft. Wat kan ik daar nog aan toevoegen, behalve petje af voor deze en alle andere trainers die week in week uit op onze velden staan. 

Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor hen. Alle vrijwilligers van onze club verdienen een applaus. Zonder hen geen RHC. En als dank voor hun inzet, is er voor alle vrijwilligers dan ook het vrijwilligersfeest op 21 juni a.s. Ik heb er heel veel zin in om samen met onze enthousiaste RHC-vrijwilligers terug te kijken op een mooi seizoen 1819.

Want ja, dat seizoen is bijna ten einde. Voordat het zover is staat ons nog veel leuks te wachten. Naast kampioenenhuldiging en vrijwilligersfeest is er aankomend weekend natuurlijk een ander hoogtepunt voor veel RHC-ers: het Jeugdkamp! Drie hele dagen feest voor de kinderen en rust voor papa en mama. Een grote groep enthousiaste RHC jeugdkamp-leiders ontfermt zich over jullie kroost. En ook na terugkomst zijn ze nog wel even rustig kan ik u verzekeren ;-).

En daarna starten de toernooien. Onze kabouters, benjamins en andere jongste jeugd spelen hun eerste echte toernooi. De andere jeugdteams spelen hun uit- of thuistoernooi. En natuurlijk is er helemaal aan het einde van het seizoen, op 7 juli, nog het familietoernooi. Allemaal fijne toetjes van een heerlijk hockeyseizoen. 

 

Maar dames en heren, wat me nog wel dwarszit zo aan het einde van het seizoen en waar ik toch echt van wakker lig… er is in het bestuur nog steeds een vacature. Onze gewaardeerde secretaris Ann-Marie stopt er na meer dan zes jaar mee. Het kan toch niet zo zijn dat er niemand is die haar taak wil overnemen? Denk er over na, bel, mail of app me als je interesse hebt of als je er meer over wilt weten. Deze vacature staat al bijna een half jaar open. Dat is ook een record. En u bent het toch met mee eens dat we daar met zijn allen niet echt trots op kunnen zijn?

 

Met sportieve groet,

Tom van Essenberg

Voorzitter RHC

0621146027