RHC tekent Convenant S&R

15 maart 2024

17 hockeyverenigingen in de omgeving Den Haag hebben samen met wethouder Sport van de gemeente Den Haag, Richard de Mos, het 'Convenant Sportiviteit & Respect' getekend. Daarmee is het grootste samenwerkingsverband op het gebied van S&R in Nederland bekrachtigd. Namens RHC tekende voorzitter Tom van Essenberg. 


22.000 actieve hockeyers

De ondertekening vond op 15 maart 2019 plaats op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Bij elkaar zijn er nu 22.000 actieve hockeyers die onder de gedragsregels op gebied van Sportiviteit & Respect vallen. Rondom het thema 'Samen maken we het leuk!' proberen de clubs de sfeer rondom de wedstrijd op een positieve manier te laten verlopen. Ze hebben de volgende ‘vanzelfsprekendheden’ op het gebied van Sportiviteit & Respect als gedragsregels op een rij gezet:


• respecteer elkaar op en om het veld

• fanatiek mag, sportief moet

• fatsoenlijke taal is heel normaal

• opgeruimd staat netjes 

 

Tom van Essenberg: ‘Samen met de ons omringende clubs streven wij naar het creëren van een veilig en positief sportklimaat. Niet alleen bij RHC maar op alle hockeyclubs, zodat iedereen met heel veel plezier en enthousiasme kan genieten van hockeyen. Of je nu speler, coach, scheidsrechter of toeschouwer bent. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat we nu snel verder vorm gaan geven aan onze commissie S&R.' 


 


De clubs die het convenant hebben getekend zijn: HGC, Klein Zwitserland, Westland, HDS, Craeyenhout, Roomburg, LOHC, Wateringse Veld, Ypenburg, Alphen, Cartouche, Forescate, De Kieviten, Ring Pass Delft, Rijswijk, Zoetermeer en hdm!
Zie ook Fatsoenlijke taal is heel normaal 


 
Bijlage