Update! Zaalindeling bekend

25 november 2024

Onderstaand bericht is 25 november aangepast met:  De zaalindeling kun je vinden door in te loggen op de site links bovenin. Je hebt hiervoor je lidnummer nodig, dat kun je vinden op je jaarlijkse factuur. Als je die niet meer hebt, mail dan naar [email protected].

 


Het is nog maar begin november, toch zijn de voorbereidingen voor de zaal al in volle gang. Alles dat we nu al weten, delen we dan ook graag. In de eerste plaats het trainingsschema voor in de zaal. Met de link onder aan dit bericht kun je zien wanneer welk team in welke zaal traint. Alle trainingsdata zijn ook in het schema opgenomen. Kijk daar goed naar. De eerste zaaltrainingen starten op maandag 26 november. Uiteraard worden de trainingstijden ook zo snel als mogelijk in Lisa verwerkt, zodat je ook via de app in de agenda kunt zien, wanneer je traint en hoe laat.

Let op: dit jaar maken we gebruik van vier verschillende trainingslocaties:

- De Schilp
- Wateringse Veld College
- Lipa
- Ring Pass

Welke teams gaan de zaal in?
Alle teams vanaf de 1e jaars E gaan de zaal in. De kabouters, benjamins en F-teams blijven op het veld.

In welk team speel ik in de zaal?
Je mag als team maar met maximaal 12 spelers de zaal in. Daarom worden sommige teams samengevoegd en vervolgens opgedeeld in drie teams. Een voorbeeld: MD1 en MD2 worden voor het zaalseizoen samengevoegd en verdeeld over drie teams MD1, MD2 en MD12. Een combinatie van teams uit verschillende lijnen is ook mogelijk: JB1 en JA1 vormen in de zaal JB1, JA1 en JA11. De eerste- en tweedejaars E spelen in de zaal in dezelfde samenstelling als op het veld.

Voor de zaal stellen de trainers en begeleiders met hulp van het spelers-volg-systeem (svs) de teams samen. Zowel de Technische- als de Jeugdcommissie kijken hierop mee. De indeling kun je vinden door in te loggen op de site links bovenin. Je hebt hiervoor je lidnummer nodig, dat kun je vinden op je jaarlijkse factuur. Als je die niet meer hebt, mail dan naar [email protected].

Wie is mijn trainer?
Wie jouw trainer is in de zaal kun je vinden door in te loggen op de site links bovenin. Je hebt hiervoor je lidnummer nodig. Deze kun je vinden op je jaarlijkse factuur. Als je die niet meer hebt, mail dan naar [email protected]. Omdat qua indeling voor de E-teams niets verandert, blijven de veldtrainers deze teams ook in de zaal trainen.

Trainen tijdens de kerstvakantie?
In de eerste week van de kerstvakantie wordt er niet getraind. In de tweede week van de kerstvakantie trainen alleen de teams die op woensdag, donderdag en vrijdag training hebben.

Wordt er nog op het veld getraind door ABCD jeugd?
Tussen 3 december en 14 januari zijn er voor alle jeugdteams alleen zaaltrainingen en dus geen veldtrainingen. Het clubhuis is dan ook gesloten. Vanaf 14 januari wordt er ook weer op het veld getraind.

Wordt er nog op het veld getraind door de jongste jeugd?
De Kabouters en Benjamins hebben zondag 2 december hun laatste training. Zondag 20 januari starten de trainingen weer, wel een uur later dus om 10.30 uur. Na de voorjaarsvakantie, vanaf zondag 10 maart, starten de trainingen weer om 9.30 uur.

Ook de F-lijn kan genieten van een winterstop. De laatste training is op woensdag 28 november is de laatste training en 16 januari starten beginnen we weer met de training op het veld.

De E-lijn traint vanaf 3 december alleen in de zaal.

Wanneer start de zaalcompetitie?
Het eerste competitieweekend in de zaal is het weekend van 8 en 9 december. Het laatste weekend is het weekend van 16 en 17 februari. De wedstrijden worden zowel op zaterdag als op zondag gespeeld. Voor de D-jeugd worden de wedstrijden speciaal op de zondag gepland. Zo kan iedereen zonder hockeystress de open dagen van middelbare scholen in januari en februari bezoeken.

Speeldata:
- December: 08/09, 15/16
- Januari: 05/06, 12/13, 19/20, 26/27
- Februari 02/03, 09/10 en 16/17

Wat heb ik nodig voor in de zaal?

 • Bitje, scheen beschermers en sportschoenen die geen beschadigingen of strepen op de speelvloer kunnen achterlaten;
 • Zaalhockeystick: het is verplicht om met een speciale zaalhockeystick te spelen;
 • Keepersuitrusting: uitrusting die beschadigingen aan de speelvloer kunnen aanbrengen zijn niet toegestaan. We delen speciale riempjes uit;
 • Zaalhandschoen: een zaalhandschoen waarvan de vingers gesloten zijn, is zeer aan te raden.

 • Welke rol heb ik als ouder?
  Ook tijdens het zaalseizoen wordt er een beroep gedaan op de inzet van ouders. Naast het verplichte fluiten, coachen en trainen is er in de zaal ook een rol weggelegd voor ouders als zaalleiding.

  Belangrijke Data:
  10 december: Coachavond voor de zaal op RHC
  22 december: zaalspelers en trainers houd deze datum vrij. Meer informatie volgt!

  Tot slot
  Heb je een zaalhockeyvraag die niet kan wachten tot de volgende berichten over de zaalperiode? Stuur dan een mail aan [email protected].

   

 
Bijlage