Regenboogband

7 oktober 2024

Om aandacht te vragen voor inclusiviteit en acceptatie in de hockeysport, vraagt de KNHB alle aanvoerders van H1 en D1 teams in het weekend van 13 en 14 oktober de aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog te dragen.  
Hiermee ondersteunt de KNHB de initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die donderdag 11 oktober plaatsvindt.

Ook H1 en D1 van RHC zullen aan dit verzoek van de KNHB gevolg geven. Daarnaast zal RHC in het weekend van 13 en 14 oktober de zg. Regenboogvlag hijsen in het kader van de Coming Out Dag.


Blankenstein
De actie is een initiatief van de spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation, een stichting vernoemd naar de homoseksuele oud-scheidsrechter die de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de sport wil bevorderen.

Toolkit "Hockey voor iedereen”
Inclusiviteit en homoacceptatie staat al jaren hoog op de agenda bij de KNHB. Hier zijn diverse zichtbare acties uit voortgevloeid. Zo is de KNHB partner van de Alliantie Gelijke Spelen en voer de KNHB in 2017 mee met een eigen boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam. De bond heeft de campagne: "Hockey voor iedereen” gelanceerd. Klik hier voor meer informatie.

Workshop  
De KNHB ondersteunt verenigingen ook bij de vraag: Hoe zorg je ervoor dat iedereen op jouw vereniging plezier heeft in hockey en zichzelf kan zijn ongeacht religie, achtergrond, huidskleur of seksuele voorkeur? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat hockey inderdaad een sport voor iedereen wordt én blijft? Het antwoord is: "maak het onderwerp bespreekbaar en begin bij jezelf”. Klik
hier voor meer informatie.

All Together Challenge
De All Together Challenge is de uitdaging waarin sporters de bal zo lang mogelijk hooghouden, bij voorkeur staand in een cirkel met elkaars hand vast. De KNHB daagt verenigingen uit om hun (jeugd)teams op deze challenge te wijzen, het met een camera of mobiel te filmen en vervolgens op social media te publiceren met gebruik van #alltogetherchallenge.

Gratis regenboogband
Dit jaar kan bovendien iedere hockeyer gratis via www.regenboogband.nl een regenboogband aanvragen zolang de voorraad strekt. Ook als je geen aanvoerder bent. Iedereen die de boodschap steunt is in de ogen van de KNHB een aanvoerder! Hockeyers kunnen hun regenboogbandfoto delen op Facebook, Twitter of Instagram met #AllTogetherChallenge om te laten zien dat zij de actie steunen.