Veel enthousiasme bij clinic D-lijn

TC
12 mei 2021

Ongeveer 80 meisjes en jongens van de D-lijn verzamelden zich, ondanks het weer, 12 mei op ons complex. Zij hebben zich allemaal ingeschreven voor de clinic die georganiseerd is door de hockeycommissie.    

"Elke dag dat wij onze jeugdleden een leuke hockeydag kunnen bezorgen is er èèn!”, aldus Ivo Caminada, voorzitter van de hockeycommissie. De kinderen worden opgesplitst in groepen.  Zo zitten de meiden van de D4 t/m D6 en de D1 t/m D3 door elkaar. Bij de jongens zit iedereen door elkaar gehusselt in een groep.

De trainers Roy, Geert, Oscar, Elise, Martin en Marloes namen ieder een team onder hun hoede om vervolgens met hen de verschillende oefeningen te doen. Een groot succes! De kinderen waren super gemotiveerd bezig en iedereen kwam met een rood hoofd het veld af, ondanks de regen en wind!

"De clinic is opgebouwd met verschillende soorten oefeningen”. Volgens Remco van Oyen, die deze clinic in elkaar heeft gezet is het belangrijk om een keer anders dan anders met elkaar te trainen, te hockeyen en te leren. "Zo hebben wij een clinic flipperkasthockey (zie foto), Belgisch hockey waarbij de doelen omgedraaid staan, rugbyhockey waarbij je alleen maar mag terugpasen en dweilhockey is uiteraard hockeyen met een dweil”.

Elise (D5), Veerle (D6) en Jessy (D5) vinden deze clinic echt supergaaf! "De oefeningen zijn leuk om te doen en je leert echt heel veel!” meldt Elise. Daarnaast vinden deze meiden het vooral gezellig en leren elkaar op deze manier beter kennen. "Ik zou het heel leuk vinden als er meer van dit soort trainingen waren”!

Roy Blangé, trainer van meisjes D4 vindt het een goede opkomst met veel enthousiaste kinderen. Ze doen erg leuk mee en zetten zich bijzonder goed in tijdens deze clinic. "Wellicht kunnen wij het de volgende keer aan het begin van het seizoen inplannen?”.

Een geslaagde dag dus!