Fatsoenlijke taal is heel normaal

7 september 2024

Samen met 12 andere hockeyclubs in de regio doet RHC mee met de Sportiviteit & Respect campagne Fatsoenlijke taal is heel normaal. Let op wat je zegt, kwets anderen niet. Zorg ervoor dat iedereen met plezier op en om het hockeyveld staat.

Bij RHC streven we naar het met plezier hockeyen voor iedereen. We handelen vanuit verantwoordelijkheid, sportiviteit, betrokkenheid en zorg voor elkaar, zodat we samen nog beter worden, zowel binnen als buiten het veld. Daar hoort ook fatsoenlijke taal bij, want Fatsoenlijke taal is heel normaal.


Spreek elkaar aan

Daarom vragen we alle RHC-ers om tijdens wedstrijden en trainingen met elkaar te letten op wat jijzelf en wat anderen zeggen. Grof en kwetsend taalgebruik op en naast het veld, richting tegenstander, scheidsrechter en publiek, maar ook naar teamgenoten zijn onacceptabel.

En al lijkt het best lastig om iemand aan te spreken op kwetsend taalgebruik, doe het wel. Praat erover met elkaar, spelers, coaches, trainers, managers, scheidsrechters, langs de lijn.


Samen maken we het leuk

Deze campagne, samen met 12 ander hockeyclubs uit de regio, geeft al aan dat iedereen, ongeacht hockeyclub, het hiermee eens is. Fatsoenlijke taal is heel normaal. Houd het leuk en sportief. Let op wat je zegt, kwets anderen niet. Zo zetten we de toon en gaan we een positief hockeyjaar in met elkaar!

Vacature

We zijn op zoek naar vrijwilligers die Sportiviteit en Respect verder op de kaart willen zetten bij RHC. Als je interesse hebt, meld je dan aan bij [email protected]


 
Bijlage