Winnaars NK Shoot Out districtfinale

22 mei 2024

Eerste Pinksterdag vond de districtfinale Shoot Out plaats voor het district Zuid-Holland. Alexander Kamerling (speler JA1), Jessica Heus (keepster, MB1), Amy Janbroers (speelster, MC3) en Frank Tammes (speler JE1) vertegenwoordigden onze club. Met een dagvullend programma voor de boeg reisden onze kanjers naar HC Pijnacker.

 

 

De opkomst was groot. Alle geselecteerde spelers en keepers in de leeftijd tot en met 16 jaar werden ongeacht hun leeftijd ingedeeld in poules. Meiden tegen de meiden, jongens tegen de jongens.

 

 

Alexander plaatste zich zonder moeite voor de halve finales. Voor Amy en Jessica stonden we met meer zweet in onze handjes langs de kant, maar ook zij wisten de halve finale te halen. Frank Tammes lukte het net niet. In een ‘sudden death’ verloor hij het duel om de tweede plaats. Maar voor Frank was het, als jongste speler van het evenement, een hele mooie ervaring.

 

 

Na een halve finale waar de weerstand verder was toegenomen, begonnen de meiden en de jongens gelijktijdig aan de finale. Een ongelukkige bal die van de keeper terugkaatste op het oog van Alexander zorgde voor een dik oog en extra spanning. Maar Alexander haalde er alsnog het ritje uit naar Breda, waar hij gaat meedoen aan de NK Shoot Out. Hopelijk lukt het hem dit jaar daar de eerste plaats in de wacht te slepen (vorig jaar tweede).

 

Bij de meiden was het heel erg spannend. Naast de pittige tegenstanders moesten Jessica en Amy ook het duel tegen elkaar aangaan. Dat gaf langs de kant een vreemd gevoel. Moesten we nu juichen of niet als hij erin ging of uitgehouden werd? Amy sleepte er net als Alexander de rit naar Breda uit. Maar ook onze keepster Jessica. Zij versloeg haar pittige tegenstandsters en veroverde de eerste plaats als keepster! Met deze zege in de pocket mag ook zij nu strijden voor de NK-titel!

 

De Landelijke Finale is op 24 juni bij Zwart-Wit en is een side-event van de Champions Trophy. Als je op 24 juni geen toernooi of verplichtingen hebt, is het leuk om te komen kijken en je clubgenoten van RHC aan te moedigen.

 

Succes allemaal in Breda!