Nieuwe trainer/coach heren 1

16 mei 2024

Namens het bestuur kan ik met trots zeggen dat we een nieuwe trainer gevonden hebben in de persoon van Martijn de Jongh.

Wij wensen hem en het team grote successen voor de aankomende periode.

Martijn stelt zich hieronder voor aan de jullie.
Vanaf aankomend seizoen ben ik, voor een periode van minimaal 2 seizoenen, hoofdtrainer H1 van de Rijswijksche HC. Ik ben 36 jaar oud en woon samen met mijn vrouw en 3 kinderen in Breda. Ik stel me graag even aan jullie voor.


Tot mijn 17e heb ik gehockeyd bij BNMHC Zwart Wit en ben daarna overgestapt naar BH&BC Breda om nog een periode tophockey (landelijke jeugd en OVK) te spelen.


Vanaf mijn 18e ben ik professioneel bezig met het trainen/coachen van top jeugd/senioren teams en neem dus ruim 18 jaar ervaring mee naar Rijswijk. Als trainer heb ik oa gewerkt bij; Dordrecht, Zwart Wit, Breda, Union, Tilburg, Dragons(Belgiƫ) en de laatste 3 seizoenen bij de dames van Oss (afgesloten met promotie naar OVK)

Naast mijn werkzaamheden als trainer van H1 ben ik leercoach en PVB beoordelaar bij de KNHB. Dit houdt in dat ik trainer coach opleidingen verzorg en examineer voor de hockeybond.


 In gesprekken met een aantal spelers en met de technische staf werd het me duidelijk dat H1 een zeer hecht team is, en op dit moment volledig bestaat uit, door Rijswijk opgeleide spelers. Dit is een bijzondere situatie en ik ben trots dat ik daar deel van uit kan gaan maken.


Mijn motivatie en ambitie om naar Rijswijk te komen is duidelijk; Ik wil een aanvallend , dynamisch team bouwen. Een team dat een duidelijke structuur kent maar daar binnen veel ruimte krijgt voor eigen initiatief en waar ontwikkeling van de individuele speler een prominente rol heeft. Ik wil een spel gaan spelen, waar het plezier vanaf spat, wat herkenbaar is voor supporters en een plaag is voor tegenstanders.


Samen met de rest van de begeleiding (Richard; teammanager en Declan; assistent trainer coach) zijn we er van overtuigd dat we een mooie periode tegemoet gaan.


Mochten er vragen zijn aan mij of wil je nader kennis maken kom kijken naar een van onze open trainingen op de volgende data: di 29 mei, di 5 juni, di 12 juni, di 19 juni en optioneel di 26 juni, op donderdag 21 juni speelt H1 een wedstrijd tegen Zoetermeer (UIT)

 

Met sportieve groet