Trainers 1e jeugdteams '13-'14

TC
9 mei 2021

Zoals aangegeven zijn we druk bezig trainers voor het volgende seizoen te benaderen en vast te leggen. We hebben afgelopen weken veel trainers benaderd en vastgelegd. We doen dit zorgvuldig, doordacht en volgens een logische volgorde. De komende weken zullen we ook andere leden van het trainersgilde 2013-2014 aan je voorstellen.

 

Twee weken geleden hebben we je de hoofdtrainers voorgesteld. Nu is het de beurt aan de trainers van de eerste jeugdteams. We zijn heel blij met deze mooie lijst ervaren trainers en vooral enthousiaste hockeyleden. Voor veel van hen is onderstaande functie niet de enige trainersfunctie die ze volgend seizoen gaan bekleden.

 

Martijn Noest, Meisjes A1 (en hoofdtrainer MD)

Martijn is 15 jaar lid van onze vereniging. Hij heeft de gehele jeugd bij RHC gehockeyd en is zich daarna gaan richten op zijn trainerscarrière. Martijn is gediplomeerd HT2 trainer volgt op dit moment de HT3 cursus. Deze drive om zichzelf te ontwikkelen als trainer brengt hij ook over op zijn teams. Dit jaar zijn dat de MA1 op Rijswijk en de MA1 en Dames 1 op de Kieviten. Door de vakantie van Remco naar Indonesië was Martijn ook coach van MA1 in de zaal, en dit was niet geheel onverdienstelijk. De meiden zijn na een bloedstollende slotwedstrijd kampioen geworden in de Subtop boven ploegen als Spirit en Ring Pass MA1. We zijn blij dat Martijn komend seizoen weer op de zaterdag op Rijswijk rondloopt en wensen hem dan ook veel plezier.

 

Maarten Morrien, Meisjes MB1 (trainer-coach Dames 1 en HC lid)

Maarten is alweer 23 jaar lid van onze vereniging. Na de gehele jeugd bij ons doorlopen te hebben heeft hij jaren in Heren 1 gespeeld. Na het kampioenschap van Heren 1 is hij zich nog meer toe gaan leggen op het trainersvak en met veel succes. Na vorig seizoen de meiden van B1 naar een 5de plek in de Top poule te leiden, is hij nu de eerste trainer die met een Rijswijks jeugdteam in een interdistrict poule speelt. Als ervaren trainer mocht hij dit seizoen zonder diploma meteen de HT3 cursus volgen (een unicum!). Maarten is een gedreven trainer die het trainersvak heel serieus neemt.

 

Mike Smeele, Meisjes C1 (en hoofdtrainer ME 2e jaar)

Mike hockeyt alweer 15 jaar bij RHC en is op dit moment de aanvoerder van ons Heren 1. Hij geeft een aantal jaar training op Rijswijk en de afgelopen 4 seizoenen met een doorlopend succes. Na twee jaar met de MD1 in de Top poule te hebben gespeeld, komt hij nu ook met MC1 al twee jaar in de Top uit. Mike is net als zijn meiden continue bezig om beter te worden en volgt dit seizoen de HT2 cursus. We zijn blij dat Mike ook volgend seizoen zich weer inzet als trainer van MC1, om de jeugdopleiding nóg een stapje hoger te krijgen.

 

Oscar Reiche, Meisjes D1 (opleider en HC lid)

Oscar speelt nu 7 seizoenen in Heren 2 en geeft evenveel jaren training op Rijswijk. Hij heeft veel ervaring opgedaan door te training te geven bij Groen Geel D1 in de overgangsklasse en bij HDM MB1 in de landelijke competitie. Deze ervaring zet hij nu in door structuur te geven aan de meisjeslijn vanuit zijn rol in de HockeyCommissie. Ook is hij dit seizoen begonnen als docent voor de KNHB en dit heeft al de eerste vruchten afgeworpen voor Rijswijk; een HT2 trainerscursus op de club. Naast de trainerscursus heeft hij 2 coachworkshops gegeven voor de jongste jeugd en heeft hij een scherp oog voor talentherkenning en –ontwikkeling. Met zijn ervaring en drive zijn we heel blij dat hij ook volgend seizoen MD1 gaat begeleiden.

 

Geert Jan Dickhoff Jongens A1 (en hoofdtrainer JE 2e jaar)

Geert is 20 jaar lid van RHC en hij speelt dit seizoen in Heren 1. Geert is al vele jaren actief als trainer op Rijswijk en heeft kampioenschappen gehaald met o.a. JA1 en MC1. Op dit moment is hij actief als de trainer van Jongens D1 en volgt de HT3 trainerscursus. Geert is daarnaast binnen onze vereniging organisator van jeugdkampen en gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van de JE8 tallen. We hebben met Geert een goede en ervaren trainer aangetrokken die JA1 naar een hoger plan kan trekken.


 

Alexander Beukers trainer Jongens B1 (en specialisten trainer sleep en strafcorner)

Alex heeft het trainersvak voor korte tijd de afgelopen seizoenen even aan de wilgen gehangen. Hij is gediplomeerd trainer en oud speler van Heren 1. Onze 'sleepkoning' gaat volgend seizoen zijn ervaring weer op het veld brengen. Hij staat te popelen om te beginnen en heeft al snode plannen. Naast het trainerschap van JB1 zal hij specialisten trainingen organiseren en bijscholingen CBA voor strafcorners (aanvallend en verdedigend). We zijn heel blij dat Alex zijn ervaring, drive en vakmanschap voor JB1 gaat inzetten.

  

Machteld van Rede Jongens C1 (en HC lid)

Machteld heeft jaren trainerservaring binnen de jeugd van Rijswijk als gediplomeerd trainer. Haar passie voor hockey is groot en ze is als geen ander in staat teams te smeden en goed te laten hockeyen. Machteld was samen met Monique de Kubber o.a. trainer van Dames 1 en diverse jeugdteams. Zij hebben een scherp oog voor ontwikkelingen van jeugdspelers. Zowel binnen als buiten het veld. Machteld en Monique zullen samen de training voor hun rekening nemen. Wat mooi dat oud-trainers ook de weg weer weten te vinden naar het trainingsveld van Rijswijk en hun ervaring willen inzetten.

 

Declan van Heesen Jongens D1

Declan is als speler van Heren 1 en trainer van het huidig JB1 een zeer bekend lid van Rijswijk. Na een uitstap naar HDM JA1, in de landelijke competitie, is hij sinds 5 jaar weer lid van Rijswijk. Hij volgt op dit moment de HT2 cursus en zijn ambitie en enthousiasme passen goed bij de richting die we als club in slaan. Spelers individueel (technisch) beter maken is aan hem besteed en daarom zijn we erg blij met Declan als trainer voor JD1.

 


Wederom een lijst met namen en hockeyfuncties waar we als Rijswijk trots op mogen zijn. We zullen al deze trainers betrekken bij (advisering) over ons hockeybeleid. In een volgende uitgave stellen we een volgende groep trainers voor.

Iedere speler komt met een rood hoofd het veld af
en straalt uit te balen dat het alweer voorbij is

Met sportieve groet,

Ivo Caminada
HockeyCommissie

[email protected]
Bekijk ook de webpagina HockeyCommissie