V.d. voorzitter: Weer naar buiten

14 maart 2024

Wat was het weer fijn afgelopen weekend. Ik liep zaterdag rond op de club, keek om me heen en zag een drukte van jewelste, veel publiek langs drie velden vol met hockeyende jeugd. Het voelde goed. Ik dacht ‘Fijn, we mogen het veld weer op.’ Natuurlijk, de zaalperiode was heerlijk. Het is altijd een mooi intermezzo in ons hockeyseizoen. Met wederom veel hoogtepunten, spannende wedstrijden, kampioenschappen en werken aan de techniek. Hoe leuk ik het in al die zaalhallen ook vind, ik ben ook blij als we het veld weer op gaan. Ik dacht aan van die springende blije koeien die na maanden op stal weer de wei in mogen, zo voelde ik me een beetje.


En hoe deden we het dan afgelopen weekend?

Een beetje gemiddeld 17x winst, 17 x verlies en 7 x gelijk. Helemaal niet verkeerd hoor, voor zo’n eerste weekend. Natuurlijk, we willen altijd beter. En daar gaan we als RHC-ers week in week uit ook voor. Tegelijkertijd, aan de gezichten voor, tijdens en na de wedstrijden te zien had iedereen erg veel plezier. En dat is toch waar het om draait. Ook komend weekend is daar weer volop gelegenheid voor.


Vrijdagavond Silver Cup

Het begint vrijdagavond al. Dan staat voor Dames 1 de derde ronde van de Silver Cup op het programma. Ze spelen thuis tegen Phoenix. Het begint om 20.30 uur. Dus kom allemaal naar RHC en steun Dames 1 in deze bekerstrijd.

Een week later speelt ook Heren 1 de derde ronde van de bekercompetitie. Zij doen dat uit bij Pijnacker. Niet ver weg, dus ook daar kan een grote afvaardiging van RHC langs de lijn staan om onze heren verder te helpen in hun bekeravontuur.


Maartje Paumen en Hoogvliet

Maar eerst hebben we natuurlijk het spektakel aanstaande zaterdag op RHC. Want dan komt Maartje Paumen bij ons op bezoek. Zij geeft het startschot voor de Hoogvliet plaatjesactie die start op woensdag 21 maart en loopt tot en met dinsdag 1 mei.
Je kunt de plaatjes sparen in alle drie de Hoogvliet-filialen in Rijswijk.

Na het startschot zal Maartje, met hulp van een aantal van onze eigen trainers een clinic verzorgen. Daar is alle jeugd van harte welkom.

Wil jij Maartje Paumen ontmoeten en technische snufjes van haar leren? Kom dan komende zaterdag van 15.30 - 17.00 uur naar RHC, dan kun je ook meteen jouw eigen Hoogvliet-album ophalen!


The Dansant

En om het weekend feestelijk af te sluiten hebben we Heren 2 in stelling gebracht om RHC zondagmiddag om te toveren tot Hét Gezelligste Café van Nederland! Het belooft een groot feest te worden met maar liefst 11 Thuiswedstrijden waaronder die van Heren 2 (al om 10.45 uur) Dames 1 en Heren 1. Veteranen B mag als hekkensluiter die dag hun wedstrijd afwerken op lekkere hits van de DJ. Dat kan toch alleen maar goed gaan, zou je zeggen.


Oh wat een mooie vooruitzichten. Ik heb er zin in. Niet gek opkijken als jullie me dit weekend op de club een paar sprongetjes zien maken.


Sportieve groet,

Tom van Essenberg