JD1 ongeslagen kampioen in de zaal

11 februari 2024
Was het dan nog spannend? Nou, ja en neen eigenlijk. Alphen JD1 had nog op gelijke hoogte kunnen komen, als het vandaag zou winnen én van RHC, én van HDM, én dan zou het de door het winterweer van 10 december afgelaste wedstrijd moeten inhalen en winnen, én een doelsaldo van -26 ten opzichte van RHC moeten wegpoetsen. En in de sport is niets onmogelijk, kijk maar eens wie er vorig seizoen kampioen werd in de Eredivisie, dat had ook niemand verwacht!

Waar het op het veld nog niet echt wil lukken met onze jongens (twee keer met de hakken over de sloot op de één na laatste plek in de eerste klasse), begon het in de zaal zowaar ineens ergens op te lijken. Met zeven winstpartijen en drie gelijke spelen in tien wedstrijden, gingen de jongen ongeslagen de laatste wedstrijdronde in. En ondanks de formaliteit van vandaag, was het aan de de jongens te merken dat ze dit zaalseizoen niets wilden verliezen. Een nerveuze en gelijk opgaande openingswedstrijd tegen Alphen was het gevolg, met een uitslag waarvoor de mensen naar het stadion komen: 5-5, en dus kampioen! De wedstrijd om des keizers baard tegen HDM werd met 3-2 gewonnen, en dus ongeslagen kampioen!

Mannen, gefeliciteerd met een verdiend kampioenschap! En nu ook op het veld maar eens laten zien wat jullie echt kunnen! Rick en Joost, jullie natuurlijk ook van harte proficiat!