Hockeymateriaal naar Tanzania

30 september 2024
Op dit moment is een 20ft zeecontainer gevuld met (hockey)materiaal via Rotterdam onderweg naar Dar es Salaam. Daar wordt het in ontvangst genomen door de THA (Tanzania Hockey Association) en Valentina Quaranta, een Italiaanse hockeyvrijwilliger in Tanzania.

In Tanzania is tekort aan alles. Daarom hebben we de afgelopen maanden heel veel materiaal ingezameld. Clubs uit heel Nederland hebben meegeholpen materiaal in te zamelen en beschikbaar te stellen aan TWENDE Hockey. Een stichting die de ontwikkeling van kinderen door sport (hockey) in Tanzania wil bevorderen.

Het materiaal


We hebben honderden hockeysticks, hockeyballen, hockeyschoenen, trainingshesjes, pylonen en clubtenues mogen ontvangen; daarnaast tientallen volledige keepersets, trainersets, sticktassen, computers en educatiemateriaal. En dat allemaal dankzij de vele aangesloten hockeyclubs, KNHB, EHF en FIH.

En verder…


Eenmaal in Tanzania aangekomen overhandigen we het materiaal aan scholen die aangesloten zijn bij onze projecten. De schooldocent wordt verantwoordelijk en zal via het principe ‘delen en doorgeven’ heel veel kinderen in staat stellen om (eindelijk) te kunnen sporten. We leiden sportdocenten en ouders op om zelfstandig training te geven. Daartoe organiseren we trainerscursussen waarin hockey en vooral sociale educatie centraal staan.


RHC & TWENDE Hockey


Ook RHC heeft met haar project Jambo Hockey Tanzania bijgedragen. RHC/Jambo heeft met een forse donatie en de inzamelacties een enorme impuls gegeven aan de ontwikkeling in Tanzania. We zijn de meiden, ouders en alle leden van RHC heel erg dankbaar.

Hartelijk dank namens alle kinderen in Tanzania die jullie hebben blij gemaakt en ondersteund in hun ontwikkeling. Asante sana!!!

 

TWENDE Hockey

Valentina Quaranta, Elly Duijvestein, Nick Isbouts en Ivo Caminada

 

Meer informatie over TWENDE Hockey:

TWENDE Hockey - introductie.pdf

Volg ons: https://www.facebook.com/TwendeHockey/

Website: www.twendehockey.com