Rijswijksch succes bij NK MBO

25 mei 2024

Vrijdag 19 mei vond de 11e editie van het Nederlands Kampioenschap veldhockey voor MBO-scholen plaats in Amersfoort. Dit keer met een Rijswijksch succesje.


Het eerste damesteam van ROC Mondriaan onder leiding van Jelle Wupkes (heren 2 en trainer MD1) met Jessey Rosenthal (MA1) in het veld, behaalde een mooie tweede plaats. In de finale was het team van Rijn IJssel uit Arnhem net iets te sterk voor ze.
Het tweede damesteam van ROC Mondriaan, met Kim van der Weegen (MA1), werd zevende.


Voorbereiding
Jelle Wupkes en beide teams hebben in de voorbereiding op het NK gebruik gemaakt van onze accommodatie. Op maandagavonden is er flink getraind en heeft Jelle de meiden klaargestoomd voor het NK. Dat het zijn vruchten heeft afgeworpen blijkt wel uit het mooie resultaat. Volgend jaar weer een nieuwe kans en wie weet zit er dan een duik in de sloot in.


NK MBO
Het NK MBO hockey wordt jaarlijks georganiseerd door Sportacademie Amersfoort en de KNHB. De editie van 2017 vond plaats op 19 mei op hockeyclub Amersfoort. De gehele dag speelden MBO-scholen uit heel Nederland wedstrijden tegen elkaar. Elk team bestaat uit 6 veldspelers en 1 keeper.