JC1 wint Paastoernooi

17 april 2024
Tijdens het Paasweekeinde speelde JC1 het Oranje-C-toernooi bij de Loenense Mixed Hockey Club. Het waren twee dagen vol met hockey op niveau, gezelligheid en in de finale een heldenrol voor keeper Stan Glen.

Twee dagen Top Hockey en Plezier! Dat beloofde de Loenense MHC bij de aankondiging van  het Oranje-C-toernooi dat tijdens de Paasdagen werd gespeeld in het pittoreske Loen aan de Vecht. En daarbij was geen woord gelogen. Al vanaf de vroege zondagmorgen zette JC1 de toon bij dit perfect georganiseerde toernooi. De formatie van Oscar Reiche en Maarten Morrien droogde in de poulefase elke tegenstander af; alleen in de openingswedstrijd tegen Athena C1 deelden ze de punten (2-2).

Hierdoor stonden zij zondagmiddag 13.45 - met 10 wedstrijden en een spetterende feestavond in de benen - in de finale tegen Fletiomare C1 (de winnaar van vorig jaar). Dit team leek alles tot de eindstrijd te hebben bewaard en bood goed tegenstand. Na 5  minuten pakten de jongens uit Vleuten de leiding. Lange tijd leek het erop dat JC1 in de finale tegen de eerste nederlaag zou oplopen. De volop meegereisde supporters zagen hun aanmoedigingen echter beloond. Een paar minuten voor tijd kwam RHC langszij door een mooie sleeppush die hoog in de touwen belandde. Toen het eindsignaal klonk stond er 1-1 op het scorebord en dus waren shootouts nodig om een winnaar aan te wijzen.
Dit werden 10 bloedstollende minuten, waarin RHC keeper Stan Glen over de beste zenuwen bleek te beschikken. Door alle 5 shootouts van Fletiomare te stoppen werd hij de held van het veld. En omdat JC1 een keer gescoord had ging de keeper op de schouders en cup mee naar Rijswijk.

En passant wonnen de mannen ook nog de sportiviteitsprijs, vanwege onbesproken gedrag, aanmoedigingen van de meisjesteams en het gangmaken tijdens het feest.

http://www.rijswijkschehc.nl/files/library/jc1paastoernooiloenenmhc2017.jpeg