Van de voorzitter: spring is in the air

10 maart 2024

Spring is in the air. Nog maar een kleine twee weken en dan is het alweer lente. Het zaalseizoen zit erop en de tweede helft van de veldcompetitie staat voor de deur. Alle teams zijn inmiddels weer aan het trainen en sommige hebben al een oefenwedstrijd achter de rug. Kortom, RHC maakt zich op voor deel twee van het seizoen.

 

Zaalhockey

We waren even een paar maanden weg van de club. Trainen en spelen in de zaal in plaats van op het veld. Soms op bekend terrein en soms ver weg  op plaatsen waarvan je niet eens wist dat er een sporthal stond. Soms in pareltjes met mooie tribunes en fijne sportkantines, dan weer in een van de opblaashallen en soms in wat lijkt op een oude schuur met sportvloer en waar in geen velden of wegen koffie te vinden is. Allemaal heel leuk natuurlijk, maar vanaf aanstaand weekend vindt het hockeycircus weer plaats op ons eigen vertrouwde complex en in ons gezellige clubhuis. Overigens, de Trimmers hebben daar wel gewoon de hele winter doorgebracht. Zij kenden een heel korte winterstop en hebben de afgelopen maanden gewoon lekker buiten door gehockeyd. Bikkels!

 

Kampioenenhuldiging

We kunnen terugkijken op een succesvol zaalhockeyseizoen. Dames 2, MB2, MB3, MC6, MD2, JA12, JC12 en JD4 werden allemaal eerste in hun poule en dus zaalkampioen. Een prachtige prestatie natuurlijk, waar we als bestuur heel trots op zijn. Naast eeuwige roem, mooie herinneringen en foto’s met de kampioensvlag worden deze teams door ons in het zonnetje gezet. De Kampioenenhuldiging is aanstaande zaterdag om 16 uur in het clubhuis. Naast de zaalkampioenen nodig ik iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn om onze kampioenen toe te juichen.

 

Veldcompetitie

Ondertussen zijn dan de eerste wedstrijden op het veld alweer gespeeld. Alle teams komen vanaf zaterdag weer in actie. En het wordt meteen lekker druk op RHC. Vanaf 8.45 uur slaan de jongste jeugdteams af en het hockeyen gaat de hele dag door totdat Meisjes A2 om 19.15 uur het veld afloopt.

Tussendoor vindt zowel bij MB1 als MA1 een duel tussen de nummer 1 en 2 plaats. MA1 kan door winst op nummer 1 Alecto de eerste plaats overnemen, maar concurrenten Ypenburg en Barendrecht, die ook tegen elkaar spelen, zitten de meiden dicht op de hielen. MB1 heeft iets meer lucht. Bij winst op nummer 2 Pollux doen zij goede zaken en lopen nog verder uit. Spannend dus! Dat het wordt het uit bij Pijnacker voor MC3 en bij Leiden voor MB2 ook. Beide teams verdedigen hun koppositie.

Op zondag pakken de senioren de draad weer op. Daar gaat vooral voor H1 elke wedstrijd nu tellen. De mannen zijn in de race om het kampioenschap en treffen zondag thuis middenmoter Pijnacker. Om 14.45 slaan ze af.

Genoeg entertainment dus aankomend weekend op RHC. Ik zou zeggen, kies een paar mooie wedstrijden uit en met een lekker zonnetje erbij is het vast goed toeven langs de lijn.

 

Puppycompetitie

Een week later dan, komt voor veel Benjamins hun droom uit als zij hun eerste wedstrijdjes gaan spelen. Op zaterdag 18 maart gaat voor hen de zogenaamde puppycompetitie van start. Na vele noeste trainingsuurtjes op de vroege zondagmorgen, onder begeleiding van onze gedreven en enthousiaste trainers, mogen deze jonge spelertjes en speelstertjes het nu op de vroege zaterdagmorgen in praktijk gaan brengen.

Uiteraard staat hierbij zoals bij alle teams hockeyplezier binnen en buiten het veld voorop. En drinken we na afloop gezellig een drankje met onze tegenstanders.

 

Opblaashal?

Oh ja en dan nog iets. Wanneer krijgt RHC een eigen opblaashal? Je zag ze de afgelopen maanden op verschillende clubs verschijnen, de zaalhockeyhallen. Het bestuur is dit uiteraard niet ontgaan, sterker nog samen met o.a. SSRHC wordt al langer gekeken naar de mogelijkheden op ons complex; en dat is ik zeg het maar eerlijk nog best ingewikkeld. Met SSRHC zijn we in overleg met onder andere gemeente. Het zou voor RHC natuurlijk heel mooi zijn als we een eigen opblaashal kunnen neerzetten.
We kijken hier dus naar, maar zijn tegelijkertijd ook afhankelijk van de mogelijkheden (vergunningen etc.) Ik vind het belangrijk dat jullie weten dat we daar als besturen mee bezig zijn. Zoals we met nog veel meer dingen op en rond de club bezig zijn. Als je daarover vragen hebt, of je hebt ideeën, je wilt meedenken of iets voor de club doen, bel of mail me dan of schiet een van de andere bestuursleden aan.

 

Voor nu wens ik iedereen een succesvolle tweede helft van het seizoen. Met heel veel hockeyplezier. Hopelijk hebben we er aan het eind van seizoen weer een aantal teams bij die zich kampioen mogen noemen en dan is het tijd voor: Spring eens in de sloot.

 

Met sportieve groet,

 

Tom van Essenberg

Voorzitter Rijswijksche Hockey Club

[email protected]

0621146027