Nieuwjaar, zilver en een amaryllis

9 januari 2024
Afgelopen zondag vond in het clubhuis de nieuwjaarsreceptie plaats. Het bestuur proostte daar samen met veel leden, waaronder ook ereleden Frank Litjens en erevoorzitter Hans Speetjens, sponsors, ouders en andere aanwezigen op het nieuwe jaar.

Terugblik op 2016, lustrumjaar
De voorzitter blikte in zijn nieuwjaarstoespraak terug op 2016, voor RHC een lustrumjaar. Dit 17de lustrum werd groots gevierd in april met veel hockey en een spetterende feestavond. RHC was in 2016 - al was het maar heel even - wereldrecordhouder (grootste hockeytraining) en de club werd volledig cashless. Het was ook het jaar waarin de 'seniorenconferentie', het 'senioren onderlinge toernooi' en het 'stamppot onderlinge trimmers toernooi' hun eerste editie kenden. Met succes, want dit jaar staat voor alle drie een part two gepland.

Zilveren jubileum
2016 kende veel jubilarissen, 25, 40 en zelfs 50 jaar lidmaatschap van RHC. Een van hen had nog steeds niet het bijbehorende zilveren speldje gekregen. En dus greep de voorzitter zijn kans om Michiel van Amerongen, die zich onder de aanwezigen bevond, het eremetaal op te spelden.

Vooruitkijken
De voorzitter keek ook vooruit. In 2017 hoopt hij dat Heren 1 kan vasthouden aan de lijn die in de eerste seizoenshelft is ingezet. Samen met Forescate staan zij aan kop van de tweede klasse. De mannen van trainer Joost van Nes gaan voor het kampioenschap. Dames 1 draait ook al zo goed mee in hun poule. Heel lang deed dit jonge team onder leiding van Willem Oosterhof mee in de top 3, maar moet nu even genoegen nemen met een vijfde plek. De concurrentie is dan ook moordend in de top van de tweede klasse.
Zonder alle andere teams te kort te doen liet de voorzitter het bij de twee vlaggenschepen van RHC. Hij benadrukte daarbij wel dat hij er op rekent dat aan het eind van het seizoen flink wat teams in de sloot zullen springen.

Strategiesessie - RHC 20-21
In zijn speech ging de voorzitter verder in op de cyclus van een hockeyclub en wat er allemaal bij komt kijken om die cyclus aan de gang te houden. Hij vergeleek dit met de cyclus van een amaryllis die met de juiste zorg elk jaar weer opnieuw bloeit. Vervolgens koppelde hij dat aan de toekomst van RHC. Over wat voor club we zijn, wat de ambities zijn, welke keuzes we maken en koers we varen. Een koers die het bestuur graag samen met de leden bepaalt. Want Wij zijn RHC en dat zijn we met z'n allen. Vandaar ook dat er binnenkort een strategiesessie plaatsvindt. Met een groep van 25 leden, vertegenwoordigers van alle geledingen, wordt nagedacht over de toekomst van RHC. De voorzitter zegde toe iedereen hierover op de hoogte te houden. En daarna wenste hij iedereen alle goeds voor 2017 en proostte op het nieuw jaar.

 

 
Bijlage