Zaalseizoen 2016-2017

18 november 2024

Slechts de eerste speelweekenden van de eerste periode van het veldseizoen gespeeld of de voorbereidingen voor de zaalhockey zijn al weer in volle gang. Wie gaan de zaal in? Wanneer trainen we? Met wie zit ik in het team? Vragen die direct boven komen. Hieronder op de eerste vragen al antwoorden. Antwoorden op eventuele overige vragen volgen later. Blijf het nieuws via de app of de website dus volgen.

Welke teams gaan er de zaal in?
Alle teams vanaf de 1e jaars E gaan de zaal in. De kabouters, benjamins en F-teams blijven op het veld.


In welk team speel ik in de zaal?
Jeugd (A,B,C,D lijn)
Je mag als team maar met maximaal 12 spelers de zaal in. Daarom worden sommige teams samengevoegd en vervolgens opgedeeld in drie teams. Een voorbeeld: MD1 en MD2 worden voor het zaalseizoen samengevoegd en verdeeld over drie teams MD1, MD2 en MD12. De teamindelingen worden 24 november bekend gemaakt.


Jongste Jeugd (E-lijn)
De tweedejaars E bestaan al uit ongeveer 10 kinderen en blijven dus in dezelfde samenstelling spelen. De teams van de eerstejaars zijn kleiner. Voor deze teams geldt dat ze worden samengevoegd om de teams groter te maken. Bij de jongens gaan we van 4 naar 3 teams (JE4, JE5, JE6) en bij de meisjes van 5 naar 4 (ME5, ME6, ME7 en ME8) met ieder 10 spelers.

De teamindeling wordt uiterlijk 21 november via de website bekend gemaakt. Een mogelijke uitzondering hierop zijn de lijnteams.


Wanneer trainen we?
Het trainingsschema is gereed en kun je via de link onderdaan dit bericht bekijken. De trainingstijden worden zo snel als mogelijk ook in Lisa verwerkt, zodat je ook via de app in de agenda kunt zien wanneer je traint en hoe laat. Wat jouw uiteindelijke trainingstijd is, kan nog wel afhankelijk zijn of je in je eigen team of in een samengesteld team speelt.


Waar trainen we?
Ook dit jaar is het trainingsschema weer zo opgesteld dat alle teams een heel uur kunnen trainen. Dat betekent ook dit jaar dat de trainingen verdeeld zijn over drie locaties: De Schilp, de gymzaal van het Wateringse Veld College en Oranjeplein.


Wanneer starten de trainingen?
De trainingen starten in de week van zondag 27 november, het eerste competitieweekend is 3-4 december.


Trainen tijdens de kerstvakantie?
Er zijn geen zaaltrainingen tijdens de eerste week van de kerstvakantie (26-30 december). In de tweede week van de kerstvakantie (2-6 januari) kan er door alle teams getraind worden in De Schilp. Wanneer welke lijn traint maken we bekend met een berichtje op de site.


Wordt er nog op het veld getraind door ABCD jeugd?
Tussen 27 november en 15 januari zijn er voor alle jeugdteams alleen zaaltrainingen en dus geen veldtrainingen. Het clubhuis is dan ook gesloten. Vanaf 16 januari wordt er ook weer op het veld getraind. 


Wordt er nog op het veld getraind door de jongste jeugd?
Wat betreft de jongste jeugd zijn er in de periode vanaf 4 december tot 15 januari in ieder geval geen veldtrainingen. Wanneer de veldtrainingen weer exact starten en welke dag dit is wordt in de eerste week na de kerstvakantie gecommuniceerd. Voor de E-lijn geldt dat de wedstrijden in de zaal plaatsvinden op de zaterdagen vanaf zaterdag 3 december. Niet elke zaterdag moeten de teams spelen, maar dat blijkt zodra het speelschema bekend is.

 

Voor de F-lijn start de midwintercompetitie op zaterdag 14 januari (buiten). Houd de mail goed in de gaten wanneer de eerste training op vrijdag weer start voor de F-jeugd in het nieuwe jaar.

 

De trainingen voor de Kabouters en Benjamins zien er tijdens het zaalseizoen als volgt uit:

 

  • Laatste training 2016: zondag 4 december op de gebruikelijke tijd;
  • Eerste training 2017: zondag 15 januari van 10.30-11.30 uur. Om de kans zo groot mogelijk te maken dat de velden bespeelbaar zijn, starten de trainingen deze periode een uur later;
  • Na de voorjaarsvakantie wordt er weer op het gewone tijdstip getraind van 09.30-10.30 uur. Hierover volgt te zijner tijd meer informatie.

 

Hoe ziet de poule-indeling eruit?
De poule-indeling en andere handige informatie over zaalhockey kun je terugvinden op de website van de KNHB.

 

 

Wanneer start de competitie?
Het eerste speelweekend van het zaalseizoen 2016-2017 is zaterdag 3 en zondag 4 december. Het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 februari is het laatste speelweekend van het zaalseizoen. Dit jaar wordt er niet gespeeld in de kerstvakantie, het weekend van 24-25 december en het weekend van 31 december en 1 januari is dus wedstrijdvrij. De speeldata zijn:

 

  • December: 03/04, 10/11, 17/18
  • Januari: 07/08, 14/15, 21/22, 28/29
  • Februari 04/05, 11/12

 

Wat heb ik nodig voor in de zaal?

  • Sportschoenen: schoenen die beschadigingen of strepen op de speelvloer kunnen achter laten zijn niet toegestaan;
  • Zaalhockeystick: het is verplicht om met een speciale zaalhockeystick te spelen;
  • Keepersuitrusting: uitrusting die beschadigingen aan de speelvloer kunnen aanbrengen zijn niet toegestaan;
  • Zaalhandschoen: is zeer aan te raden

 

Wanneer is er een coach- en trainersavond?
Trainers en Coaches reserveer 28 november (jeugd) of 29 november (jongste jeugd) alvast in de agenda. De technische commissie verzorgt die avond een informatieve bijeenkomst voor dominant hockey in de zaal. Wat mag wel en niet in de zaal is een voorbeeld van één van de vragen die dan wordt beantwoord.

 

Welke rol heb ik als ouder?
Ook tijdens het zaalseizoen wordt er een beroep gedaan op de inzet van ouders. Naast het gebruikelijke fluiten, coachen en trainen is er in de zaal ook een rol weggelegd voor ouders als zaalleiding. Op woensdag 30 november om 20.00 uur wordt er een spelbegeleidingsavond georganiseerd, zodat ouders op de hoogte zijn van alle spelregels in de zaal.

 

Andere vragen?

Heb je een zaalhockeyvraag die hierboven nog niet beantwoord is? Stuur dan een mail aan [email protected].

 
Bijlage