Jeugd seizoen 2013-2014

13 april 2024

Voorbereidingen volgend seizoen

Hier informeren we je over hoe wij komen tot de teamsamenstellingen van het aankomende seizoen. Elders op de website hebben we je al ge├»nformeerd over de voorbereidingen op het aankomende seizoen: 

Nieuws voor spelers, trainers (en ouders) seizoen 2013-2014
Nieuws voor huidige en toekomstige trainers seizoen 2013-2014

Teamsamenstellingen

Alle teams vanaf de F-jeugd worden ingedeeld op hockey- en sportbeleving. Daarin richten we ons op het samenstellen van teams waarin de spelers dezelfde beleving hebben. We volgen spelers het gehele seizoen zo goed als we kunnen. Het voorbereiden van de juiste teamsamenstellingen zal in de maand mei en begin juni gebeuren. De ouders van de huidige Benjamins hebben afgelopen zondag een toelichting gekregen. Per leeftijdsgroep geven we hieronder aan hoe we te werk gaan. 

 


Volgend seizoen Kabouters en Benjamins

Hier gaat het om de eerste stappen in sport- en spelbeleving. Spelers (jongens en meisjes) trainen tegelijkertijd en veelal voor het eerste seizoen. Het gaat hier om het op leuke manier introduceren van hockey. Er bestaan nog geen teams. Wel worden de Benjamins tijdens de trainingen ingedeeld in spelers die al een jaartje hockeyen en spelers die net begonnen zijn. Dit om de training en oefenstof goed aan te laten sluiten bij de spelers. 

 


Volgend seizoen F en E jeugd

Deze categorie├źn hebben geen selectietrainingen. Gedurende het gehele seizoen zijn de spelers gevolgd door de hoofdtrainers. Omdat zij alle teams van een categorie begeleiden, hebben zij een scherp beeld in welk team en samenstelling de spelers het volgende seizoen vanuit die sport- en hockeybeleving zullen gaan spelen. De hoofdtrainers halen hiertoe ook hun informatie op bij trainers en coaches. Hierdoor ontstaat een compleet beeld. De hoofdtrainers zijn dus in de lead om tot die teamsamenstellingen te komen. Dit zijn Robert-Jaap van der Bijl (tbv F), Elise Reparon en (tbv ME tweede jaar) en Geert Willem van Weert (tbv JE + ME eerste jaar en JE tweede jaar).

 


Volgend seizoen D jeugd

Deze categorie heeft geen selectietrainingen. Naast de informatie die deze al over spelers heeft, wordt informatie opgehaald bij verantwoordelijk HClid, trainers en coaches ten behoeve van de tweede jaars D spelers. Hierdoor ontstaat een compleet beeld. De lijn die we volgen is hetzelfde als bij de F en E jeugd: de hoofdtrainers van huidige 2e jaar E zijn dus in de lead. Dit zijn Danouchka Bol (voor de meisjes) en Koen Caminada (voor de jongens). 

 


Volgend seizoen C, B en A jeugd:

Om tot de juiste teamsamenstelling te komen zullen we voor de ABC-jeugd direct na de laatste competitiewedstrijd selectietrainingen organiseren. We betrekken hierbij de trainers van het volgende seizoen. Dit samen, met de informatie van de huidige trainers en coaches, leidt tot de teamsamenstellingen. 

 


Volgend seizoen Keepers

Keepers van elftallen worden gevolgd door de keeperscoordinator, keeperstrainers, elftaltrainers en coaches. We zullen de keepers vanaf de C jeugd uitnodigen voor selectietrainingen om ook op die manier tot een objectief oordeel te komen. De keeperscoordinator zal hiertoe het initiatief nemen en het advies uitbrengen.

 


Hoe gaan we te werk en wat is de planning:

Direct na de laatste competitieronde (1 juni) volgen de selectietrainingen voor C, B en A-jeugd. De jongste jeugd eindigt een week later met de competitie. De informatie vanuit de selectietrainingen en hoofdtrainers komt samen bij de HockeyCommissie. De HockeyCommissie brengt dwingend advies uit op sport- en hockeybeleving, de JeugdCommissie kan voor individuele spelers vanuit sociale cohesie advies uitbrengen. Beide adviezen komen samen bij het bestuurslid JeugdHockey. Het bestuurslid JeugdHockey en Voorzitter HockeyCommissie stellen daarna de definitieve teamsamenstellingen vast. Zo ontstaat een zorgvuldig voorbereidde teamsamenstelling. Uiterlijk half juni publiceren we de teamsamenstellingen. Vanaf dat moment start de voorbereiding op het volgende seizoen. Teams gaan trainen in de nieuwe samenstelling en met hun nieuwe trainer. Via de website informeren we je hier over. 

 


Met sportieve groet, 

 


Tim de Gier

Bestuurslid Jeugdhockey


Ivo Caminada 

Hockeycommissie