Cursus AED-Reanimatie

28 september 2024
Sinds enige jaren is er op RHC een AED-apparaat beschikbaar. Belangrijk daarbij is dat je, naast het juiste gebruik van dit apparaat, ook moet kunnen reanimeren. Een aantal maanden geleden hebben we daarom geïnventariseerd welke (ouders van) RHC-ers in het bezit zijn van een AED-certificaat. Daarbij bleek ook dat er flink wat mensen zijn geïnteresseerd om dit certificaat te halen en te leren te reanimeren. Daarom zal wordt binnenkort een aantal AED/reanimatietrainingen georganiseerd op de club.

 

Schrijf je nu in voor deze cursus! Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er op dit moment drie avonden voor gereserveerd. Geef je voorkeur aan voor één van de volgende data via [email protected]:

- Maandag 24 oktober

- Dinsdag 25 oktober

- Donderdag 3 november

We beginnen met de cursus is om 19.30 uur, de cursus duur ongeveer 3 uur. Na afloop ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad.

 

Om je in te schrijven ontvangen we graag je NAW-gegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Mocht je nog vragen hebben over de workshop, kun je ook bij bovengenoemd mailadres terecht.

Deze cursus ‘Basic Life Support (BLS) + gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)’ kost € 32. Reanimatie-cursussen worden doorgaans of gedeeltelijk door je zorgverzekeraar vergoed. Check dit eventueel even voor je je inschrijft.

 


Meer informatie is te vinden op de site: www.reanimatietraining.com. Deze cursus wordt onder meer verzorgd door Renate de Hoog van De Hoog Reanimatietraining. Hieronder kun je wat meer informatie over Renate vinden:

"Na mijn studie HBO-Verpleegkunde, heb ik me gespecialiseerd als anesthesie-assistent en ben werkzaam in een ziekenhuis in Delft. Naast deze studie heb ik meerdere opleidingen gevolgd zoals de hoger managementopleiding en de opleiding tot praktijkbegeleider. Mijn grootste uitdaging ligt in het opleiden en trainen van mensen. Daarom heb ik de opleiding tot reanimatie instructeur van de ERC gevolgd. Ik verzorg de reanimatietrainingen in het ziekenhuis, zowel de Advanced Life Support (ALS), de Basic Life Support (BLS) en de Pedriatic Basic Life Support (PBLS).

Niet alleen medisch geschoolde mensen hebben behoefte aan een reanimatie- training. Juist ook buiten het ziekenhuis, zoals bij sportverenigingen, bedrijven waar veel mensen werken en natuurlijk voor particulieren is het belangrijk dat men leerteerste hulp te verlenen bij een hartstilstand. Dit is de reden dat ik het bedrijf De Hoog Reanimatietraining ben gestart voor het trainen van mensen, gericht op de reanimatie van volwassenen en kinderen.

Aan de hand van een presentatie wordt er ,tijdens de 3 uur durende les, heel veel geoefend zodat men de vaardigheid goed kan aanleren.

Het herkennen van de symptomen van iemand met hartproblemen en het aanleren van vaardigheden zoals reanimeren, mond-op-mondbeademing en het gebruik van een AED, komen tijdens de les aan bod.”