Patrick van Hijkoop gelauwerd

27 september 2024

Het heeft de ALV behaagd om op 23 september 2016 Patrick van Hijkoop te benoemen tot lid van verdienste.


Patrick, lid sinds 1986, heeft een jarenlange staat van dienst binnen de RHC. Er is bijna niets te verzinnen waar Patrick zich de bijna afgelopen twee decennia nog niet voor heeft ingezet voor 'zijn club' RHC. Zo varieerden zijn diverse inspanningen van scheidsrechterscommissaris tot LISA beheerder en van penningmeester in het bestuur tot webmaster in de redactie.


De afgelopen jaren heeft Patrick de leden- en financiële administratie verzorgd. Velen kennen hem dan ook als de man achter de jaarlijkse contributienota's en ledenlijsten. Patrick heeft onlangs aangegeven met deze werkzaamheden te gaan stoppen. Dat neemt niet weg dat hij zich met blijvende energie zal storten op andere RHC vrijwilligerstaken, waar weer andere leden of ouders hem van kennen. Bijvoorbeeld als trainer van Jongste Jeugd, waar hij de afgelopen jaren meerdere teams onder zijn hoede heeft gehad en als lid van de Jongste Jeugdcommissie. Momenteel is Patrick hoofdtrainer van de Kabouters. Daarnaast is hij als een van onze topscheidsrechters (en als groot voorbeeld voor vele toekomstige fluiters bij RHC) elk weekend te bewonderen op onze velden.


Tijdens de ALV ontving Patrick het bij deze eretitel behorende speldje van voorzitter Tom van Essenberg, die hem hierbij karakteriseerde als ‘rustig, altijd vriendelijk en positief en een lid met een écht RHC-hart’.

 
Bijlage