Van de voorzitter: einde seizoen

8 juli 2024
Ook dit keer was het familietoernooi de traditionele afsluiter van het seizoen. Eens te meer werd duidelijk dat RHC een club is waar hockeyen op niveau en met plezier hoog in het vaandel staat.

 
Het hockeyseizoen is voorbij. Zoals altijd volgen spannende ontknopingen zich aan het eind van het hockeyseizoen in snel tempo op. Eerst de laatste competitieweekeinden waarin teams net wel of net niet kampioen worden en dus net wel of net niet een duik in de sloot nemen. Daarna volgen de toernooien met veel strijd, plezier en gezelligheid. Van Jongste jeugd-dag en Feest- en Beesttoernooi, waar F-jes hun eerste wedstrijdjes spelen en hun ouders kennismaken met de typische hockeysfeer tot A,B, C en D-toernooien waar soms dromen over de eerste plaats waarheid worden. En tussendoor was er de spanning rondom selecties, maar ook de vragen ‘ben ik over?’, ‘ben ik geslaagd’ en ‘sta ik hoog genoeg op de wachtlijst om aankomend seizoen te kunnen gaan hockeyen bij RHC?’ passeren de revue.
Al met al een drukke en spannende periode, die afgelopen weekend dus werd afgesloten met het familietoernooi. Het was lekker druk op de club en het weer was perfect. Er werd door alle teams en spelers, ieder op zijn eigen niveau, met veel inzet en plezier strijd geleverd. En ook dat ging weer gepaard met de typische RHC-gezelligheid. Precies zoals het hoort en altijd gaat bij RHC: hockey op niveau en met (sport)plezier.
 

We kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen 2015-16, met kampioenen in de zaal en op het veld, en hier en daar een promotie. Zijn nu een compleet cashless hockeyclub (wat is het fijn hè, dat we met clubcard en pinpas kunnen betalen?) en kunnen tegenwoordig een overheerlijk kopje koffie bestellen. En wat te denken van ons lustrumfeest. Waarna RHC voor heel even in het Guinness Book of Records stond, waar leden en oud-leden herinneringen hebben opgehaald en natuurlijk een fantastisch feestje is gevierd. RHC 85 jaar en nog altijd ‘going strong’.
Het zijn een paar van de activiteiten van het afgelopen seizoen. Activiteiten die alleen maar kunnen plaatsvinden door de inzet van vele vrijwilligers. Ze zijn allemaal tijdens de vrijwilligersborrel in het zonnetje gezet, maar ik wil hier nogmaals benadrukken dat RHC een vrijwilligersvereniging is en dat we niet zonder ze kunnen. Of ze nu achter de bar staan, een team coachen, wedstrijden fluiten, de competitie van de trimhockey regelen of de veldjes van de jongste jeugd uitzetten, allemaal zorgen ze ervoor de club draait. Ik ben dan ook heel blij met en trots op al die vrijwilligers en hoop dat we ook komend seizoen weer op ze kunnen rekenen.
Op deze plek wil ik in het bijzonder de Toernooi-, Jeugd- en Technische Commissie bedanken. Het was de afgelopen weken een drukke periode waarin veel succesvolle toernooien zijn georganiseerd. Voor de Jeugd- en Technische Commissie was het een enorme puzzel om teams, trainers, managers en coaches rond te krijgen voor seizoen 2016-17. Petje af dus!
 

De club gaat nu even een paar weken dicht.
Maar voor we het weten staan we weer allemaal op het veld, langs de lijn of achter de bar. Vanaf half augustus beginnen sommige teams al met hun training en vanaf 22 augustus trainen alle teams weer. Op 26 augustus openen de senioren hun seizoen met het seniorenhockeytoernooi en kort daarna start de competitie. In het weekend van 3-4 de standaardteams en op 10-11 september alle andere teams.
In de tussentijd zitten we niet stil en gebeurt er ook van alles. De nodige voorbereidingen voor het seizoen 2016-17 worden getroffen. De laatste eindjes rondom teambegeleiding worden afgerond, het trainingsschema wordt gemaakt en oefenwedstrijden geregeld. En bovendien wordt ook het clubhuis schoongemaakt en opgeruimd, zodat iedereen straks weer fris van start kan.
En voor wie echt niet zonder hockey kan: gedurende de zomersluiting is er op donderdagavond het traditionele Pims zomeravondhockey. (sluit lekker aan vanaf 20.30 uur voor een gezellig partijtje).
 
Voor nu allemaal bedankt voor het gezellige hockeyseizoen. Een hele fijne vakantie en tot over een paar weken!
 

Sportieve groet,
namens het bestuur,
 
Tom van Essenberg