Agenda
20-3  Bestuursvergadering
21-3  Start uitreiking Hoogvlietplaatjes
22-3  MC1 team diner
22-3  MB1 team diner
23-3  Reservering Workshop 3 WIJ RHC
25-3  Lente-paasfeest JJ
25-3  TD- Het gezelligste cafĂ© van Nederland
Hele agenda
Sponsor nieuws
Nieuwsafbeelding
OSAKA STICKS 40% KORTING
Speciaal voor de herstart van het buitenseizoen hebben wij
Lees meer..
Nieuwsafbeelding
Annatommie mc sponsor Dames 1
Tot ons genoegen kunnen wij hierbij Annatommie mc
Lees meer..
IVA-Certificaat en NIX-18
6-3-2018  | 

Op de club moet er altijd iemand achter de bar aanwezig moet zijn die beschikt over het Certificaat "Verantwoord alcohol schenken". Een behoorlijk aantal RHC-ers beschikt al over dit certificaat, maar wij vragen al onze seniorleden & ouders van jeugdleden om dit certificaat te halen.

Het behalen van dit certificaat is vrij eenvoudig, namelijk door het beantwoorden van twintig korte vragen. Via http://www.nocnsf.nl/iva krijg je hier meer uitleg over, mocht je dit nodig hebben voordat je de vragen gaat beantwoorden.
Bij het aanmelden wordt er, naast je eigen gegeven, gevraagd naar het e-mailadres van de barverantwoordelijke. Vul hier [email protected] in. Zo komt de melding bij de barcommissie binnen dat jij de test hebt gemaakt. Bij bar-eindverantwoordelijke vul je "Bestuurslid Organisatie" in.

 

Nix 18 - nog even dit:

Iedereen weet het, maar het wordt soms wel eens vergeten: er mag op RHC géén alcohol verkocht, geschonken of verstrekt worden aan personen onder de 18 jaar. Wie zelf onder de 18 is, mag geen alcohol bij zich hebben of drinken in openbare ruimten.
Dus: gewoon geen alcohol voor personen jonger dan 18 jaar. Wie bardienst heeft, vraagt daarom bij twijfel altijd om een ID te laten zien, zodat de leeftijd gecontroleerd kan worden. Daarnaast mag een volwassene geen alcohol kopen bij de bar en doorgeven aan iemand die jonger dan 18 jaar is.

Er kan door gemeente Rijswijk regelmatig en onaangekondigd op RHC gecontroleerd zal worden op het naleven van de regels van onze exploitatievergunning. Daar horen ook de regels over het schenken van alcohol bij.

Bij constateren van een overtreding kunnen beide overtreders een persoonlijke boete opgelegd krijgen, dat wil zeggen: degene jonger dan 18 jaar die de alcohol koopt of daarover beschikt, maar ook degene die de alcohol verstrekt. Belangrijk hierbij is het om duidelijk te maken dat deze boetes worden opgelegd aan de overtreders persoonlijk en daarmee vanzelfsprekend niet aan RHC kunnen worden doorbelast en worden ook niet door RHC gecompenseerd.

 

Onze vereniging moet zich natuurlijk aan de wet houden. Wij hopen dan ook dat alle bezoekers van de club hun medewerking verlenen en begrip tonen voor onze barvrijwilligers die dit mede uit moet voeren.

 

Wil je nog even nalezen wat het alcoholbeleid precies inhoudt? Kijk dan even op https://www.nix18.nl; daar wordt alles duidelijk uitgelegd.

 

Dank allemaal voor jullie medewerking en ik zie jullie IVA-certificaten graag in grote getale in de mail verschijnen!


Namens het bestuur,

Ilse Smit
Bestuurslid Organisatie


terug naar vorige scherm