OUD-Hockey | Jeugd | Algemeen

A-/B-jeugd

Vanaf 14 jaar speel je in de oudste jeugd. Alle teams spelen elftal hockey. De trainingsdagen en -tijden variëren per team. In principe zijn alle wedstrijden op zaterdag. Soms komt het echter voor dat een wedstrijd op zondag gespeeld wordt. De leeftijdsindeling per categorie ziet er als volgt uit:

- 16 en 17 jaar A-categorie

- 14 en 15 jaar B-categorie

 

C-/D-jeugd

Vanaf 10 jaar speel je in de oudere jeugd. De trainingsdagen en -tijden variëren per team.

In principe zijn alle wedstrijden op zaterdag. Soms komt het echter voor dat een wedstrijd op zondag gespeeld wordt. De leeftijdsindeling per categorie ziet er als volgt uit:

- 10 en 11 jaar D-categorie

- 12 en 13 jaar C-categorie

 

Elftalhockey
Wij streven er naar om onze sport te beoefenen op een hoog niveau. Op RHC spelen we wedstrijden om ze te winnen!

Bij de A-, B- C- en D-jeugd wordt elftalhockey gespeeld. De teams spelen hun wedstrijden met tien veldspelers en een keeper. Er mogen maximaal vijf wisselspelers in een team zitten. Bij RHC bestaan de teams meestal uit circa 14 spelers. Op deze manier heeft ieder team voldoende wisselspelers om een wedstrijd door te komen.


Soms speelt een eerstejaars D-team achttal hockey. Hierdoor leren startende D-leden omgaan met een breed veld. De achttalteams spelen hun wedstrijden met 7 veldspelers en een keeper. 


Het elftalveld meet 91 bij 55 meter. De wedstrijd duurt tweemaal 35 minuten met een pauze van maximaal 10 minuten. Er zijn twee officiële scheidsrechters die de regels hanteren. Na de wedstrijd wordt door beide teams gezamenlijk iets gedronken in het clubhuis. Uiteraard gedragen we ons allemaal als een goed gastheer/-vrouw als teams bij ons op bezoek komen.


Bij de achttallen wordt gespeeld op een half hockeyveld (55 bij 45 meter). De wedstrijd duurt tweemaal 30 minuten met een pauze van 5 minuten. De RHC heeft op haar nieuwe velden speciaal voor deze teams velden aan laten leggen. De spelers hebben nog geen vaste plaatsen in het veld. Ook zal iedereen per toerbeurten keepen.

 

Activiteiten

Gedurende het seizoen worden vele activiteiten georganiseerd. Uiteraard zijn er verschillende activiteiten voor de verschillende categorieën. Ook ondersteunt de RHC met woord en daad als een team of categorie zelf iets wil organiseren. Aan het einde van het seizoen, vanaf eind mei, worden er door deze elftallen nog toernooien gespeeld. Ieder elftal heeft een thuistoernooi op de RHC en een uittoernooi bij een andere vereniging. Voor de A- en B-jeugd wordt op ons terrein jaarlijks een groots AB-toernooi georganiseerd. Dit tweedaags toernooi staat onder goede begeleiding van ervaren leden.


Alle leden op onze vereniging zijn van groot belang voor de RHC; iedereen werkt mee om de club zo goed mogelijk te laten draaien. In de A- en B-jeugd is een groot aantal leden actief binnen onze vereniging als (assistent-)trainer en scheidsrechter. Hierbij worden deze leden goed ondersteund. Zo krijgen deze leden onder meer de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse opleidingen, cursussen en bijscholingen.


In de C- en D-jeugd worden de leden betrokken bij het fluiten van de jongste jeugd in de vereniging. Hierbij worden deze leden goed ondersteund. Zo krijgen deze leden directe begeleiding bij het fluiten en worden er spelregelcursussen gegeven. 

Ook helpen de leden uit de C- en D-jeugd mee met het opruimen van het verenigingsterrein.


Meer informatie? Mail naar: [email protected]