OUD-Hockey | Technische Commissie | Oefenstof voor trainers

Oefenstof voor trainers Binnen de RHC hebben we een plan. Een plan om trainers en spelers beter te maken in wat zij doen. Onderdeel van dat plan is dat we werken met (vaste) oefenstof per categorie. Deze oefenstof is volledig gebaseerd op onze opleidingsfilosofie: de RHC Speelwijze. Zo versterken trainers, coaches en spelers elkaar. Onze stelling is namelijk dat ook de wedstrijd een trainingsmoment is. Daar gaat het om het toepassen van dezelfde technieken en accenten die in de training zijn behandeld.

 

Oefenstof gericht op de levensfase en ontwikkeling van spelers We hebben de oefenstof en aan te leren technieken in een didactische volgorde uitgewerkt. Hierdoor hebben we een logische leerlijn ontwikkeld in maatwerk. Alles gericht op het allerbelangrijkste: leren = fun = meer willen leren.

 

Doelgroep

Technieken en leerdoelen

Oefenstof

Extra

Kabouters

Spelen, bewegen en coördinatie

Spelletjes nadruk coördinatie

 

Benjamins

Spelen, lopen met de bal

Hockey spelletjes, nadruk op hockey houding

Puppy competitie

F3, E6, E8

Spelen met Individuele technieken

Oefenstof trainersportal is verplicht

Speler clinics

D

Nadruk op aanleren en verbeteren technieken en daarnaast wedstrijd situatief

Oefenstof trainersportal is verplicht

Speler clinics

C t/m A

Nadruk op wedstrijd situatief en inslijpen technieken (technisch vrij maken)

Trainer portal ondersteunt eigen oefenstof

Specialisten trainingen lijn

Speler clinics breedte

1e en 2e Senioren

Wedstrijd situatief en specifieke accenten

Eigen oefenstof

Eigen invulling trainer-coach

 

Trainersportal Van week tot week per training bieden we de oefenstof via de trainersportal. Hierin staan uitgewerkte trainingen, oefenstof, accenten en evaluaties per categorie en niveau. Voor trainers niet alleen een handig hulpmiddel, het is verplicht deze te gebruiken (zie schema hierboven). In deze portal kan je zelf ook oefenstof toevoegen. De technische commissie bepaald daarna of deze oefenstof in lijn is met ons hockeyplan en daarna gedeeld wordt met alle trainers. Ook delen we via de portal de specialistische oefenstof voor specials, clinics en specialisten trainingen. De portal is te bereiken via: https://www.thehockeyfactory.com. Aan het begin van het seizoen ontvangen alle trainers een mail met inlog. Indien je vragen hebt over de oefenstof, inlog en andere gerelateerde onderwerpen stuur je een mail naar [email protected].


Extra aandacht voor spelers, trainers en coaches Naast de trainingen organiseren we specials voor doelgroepen. Dit zijn clinics, waar een bepaald onderwerp voor een grote groep spelers extra aandacht krijgt. Of we organiseren specialisten trainingen gericht op het individueel verbeteren van technieken en wedstrijdsituaties. We hebben een aantal ervaren trainers die juist vanuit een bepaald specialisme deze specials voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Doel is: spelers en trainers beter maken.

In onze periodieke bijscholingen voor trainers en coaches geven we aandacht aan (specifieke) hockey onderwerpen. Deze bijscholingen zijn zowel praktisch (op het veld, leren van elkaar) als theoretisch (verdieping). Elke bijscholing behandelen we oefenstof, technieken, uitvoering en coach accenten.