Agenda
5-10  ALV
6-10  CS-examen A- en B-jeugd
6-10  Bestuursvergadering
7-10  CS-examen A- en B-jeugd
8-10  CS-examen A- en B-jeugd
9-10  CS-examen A- en B-jeugd
20-10  Bestuursvergadering
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes A2- HC Ypenburg MA2 : 4 - 1 
 

Meisjes A2 legt Ypenburg over de knie

 

Op een veld dat we lange tijd niet zijn tegengekomen moest MA 2 aantreden tegen Ypenburg. Dit zijn altijd lastige wedstrijden en ondanks dat de oefencampagne prima was verlopen zagen we toch wat gespannen koppies het veld op komen.  Na een goede warming-up begon de wedstrijd en het was vanaf minuut 1 duidelijk, het spel moest gemaakt worden door de meiden van RHC.

RHC maakte vanaf het begin de dienst uit, de meiden vonden elkaar prima en tot aan de cirkel liep Ypenburg achter RHC aan. De snelheid die in het team van RHC zit en het gemak waarmee de duels werden gewonnen moest wel leiden tot een voorsprong. Dat deze toch nog uitbleef was door uitstekend keeperswerk van Ypenburg maar ook pech in de afwerking. Net naast, tip-in net gemist, strafcorner die lastig liep door het trage veld, het lukt net niet. Uiteindelijk viel na een mooie aanval alsnog de 1-0 voor RHC. Een verdiende voorsprong die nu moest worden uitgebouwd.
 

RHC ging door met goed hockeyen maar de afwerking is nog een aandachtspunt voor de komende week. Kans op kans kreeg de ploeg maar hij wilde er in die fase niet in.Na rust eenzelfde beeld, RHC was veel sterker maar kon het bevrijdende tweede doelpunt niet maken. Ypenburg had inmiddels besloten met lange ballen te proberen onder de druk uit te komen en uit een van de spaarzame aanvallen viel uit het niets de 1-1. Dat was een tegenvaller want eigenlijk rekende niemand daarop.

 

RHC zat niet bij de pakken neer en bleek nog een versnelling te hebben. Ypenberg werd niet alleen vastgezet, het werd opgejaagd en hapte naar adem. De aanvallen van RHC bleven komen en het wachten was op de tweede goal. Die viel dan ook volledig verdiend. Om een zelfde scenario als bij de 1-1 te voorkomen, bleef de versnelling in de hoogste stand en werden via een aantal heerlijke frommelgoals ook nog de 1-3 en de 1-4 binnengetikt.

 

Jammer genoeg konden de meiden niet nog meer goals maken om het doelsaldo ook op kampioenskoers te zetten maar dat zijn slechts details. Als je dit kunt laten zien op zo een veld dan kunnen we niet wachten tot volgende week als thuis op het eigen snelle veld wordt aangetreden tegen Hudito dat haar eerste wedstrijd gelijk speelde tegen Voorne.

Tot volgende week.