Agenda
3-11  Bestuursvergadering
17-11  Bestuursvergadering
1-12  Bestuursvergadering
15-12  Bestuursvergadering
16-4  Lustrum: RHC 90 jaar!
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- Berkel Rodenrijs Berkel-Rodenrijs JA1 : 0 - 2 
 


 

ZUUR VERLIES JA1

 

Met een 2-0 nederlaag bij HBR is vanmiddag voor JA1 een einde gekomen aan een mooie reeks overwinningen. Door dit resultaat is RHC afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Warande - Dordrecht om de voorcompetitie op doelsaldo af te sluiten als eerste, of als tweede.

 

Het eerste kwart verliep nog voorspoedig. Zoals verwacht begon Berkel&Rodenrijs fel en furieus aan de wedstrijd. Nadat zij hun eerste kruit hadden verschoten, nam RHC de wedstrijd over. Het leverde een aantal doelkansen op en twee strafcorners. De Berkelse doelman hield zijn goal echter schoon.

Het tweede kwart was voor HBR. RHC liet zich terugzakken en gaf daarmee de gastheren de mogelijkheid om zich terug in de wedstrijd te vechten. Uitgespeelde doelkansen leverde dit niet op, dus de 0-0 ruststand was een goede weergave van de wedstrijd.

 

Drie minuten na rust was het opnieuw RHC dat een strafcorner kreeg, maar de rebound die ontstond na de gestopte sleep, ging hoog over. Na die kans volgde een matige Rijswijksche periode. De bal kwam maar niet uit de eigen 23 en HBR rook bloed. In een tijdsbestek van 5 minuten betekenden twee aanvallen evenzoveel doelpunten. A1 was het even volledig kwijt maar kon verdere schade voorkomen.

 

Met nog 17,5 minuten te spelen, stroopten de jongens de mouwen op. De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld! Maar waar de bal er in de vorige weken vrij gemakkelijk in ging, had A1 deze wedstrijd geen geluk in de afronding. En wanneer het dan eindelijk lukte om de keeper te omspelen, dan was er altijd nog de doelpaal die de hatelijke nul aan Rijswijksche kant liet staan.

 

De teleurstelling was begrijpelijk groot, nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. Hoewel de uitslag van de andere poulewedstrijd nog niet bekend was, voelde het voor A1 dat ze de voorcompetitie met lege handen hadden afgesloten. 

 

Maar in een rare speling van het lot bleek na enige tijd dat Warande-Dordrecht was afgelast. Op welke plek A1 de voorcompetitie afsluit, is hierdoor op het moment van dit schrijven nog niet bekend. Misschien tegen beter weten in, maar deze week sluit ik daarom af met: Houdt Allen Hoop!