Agenda
3-11  Bestuursvergadering
17-11  Bestuursvergadering
1-12  Bestuursvergadering
15-12  Bestuursvergadering
16-4  Lustrum: RHC 90 jaar!
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1 : 3 - 1 
 


 

JA1 ZET ZEGEREEKS VOORT

 

De rush van Diego Armando Maradona tegen Engeland. Joop Zoetemelk die op 38-jarige leeftijd wegrijdt uit de kopgroep en wereldkampioen wordt. Herman Maier die 13 dagen na zijn terugkeer van een zware blessure de Super G wint in Kitzbühel. Sportieve hoogtepunten die de gelukkigen die erbij waren, nooit zullen vergeten. In dat rijtje past het doelpunt van Hidde Caminada waarmee hij A1 vanmiddag op een 2-0 voorsprong bracht.

 

Lang zag het daar niet naar uit, aan de Schenkeldijk in Dordrecht. Bij aanvang van de vijfde wedstrijd in Poule A van de Landelijke Subtop voorcompetitie was het DMHC dat het spel dicteerde. Maar doordat dit niet resulteerde in uitgespeelde doelkansen, was de stand na het eerste kwart nog altijd in evenwicht. 

 

Na 10 minuten in het tweede kwart was het raak voor RHC. Zoals zo vaak dit jaar, was het Hidde die de score opende. Zijn gesleepte strafcorner werd in eerste instantie nog gestopt door de Dordtse doelman, maar de backhand ingeschoten rebound belandde keurig op de plank. De 1-0 voorsprong was ook de ruststand. 

 

In de tweede helft hanteerde Dordrecht dezelfde tactiek als bij aanvang van de wedstrijd. ‘Alle ballen op rechts!' leek het devies. Alleen vergisten zij zich in de weerbaarheid van onze, dit jaar teruggekeerde-, rechtervleugelverdediger. Keer op keer onderbrak Teun van Essenberg vakkundig de Dordtse aanval.

 

Met nog een minuut te gaan in het derde kwart, onderschepte Hidde de bal op eigen helft. Zwaar gehinderd door Dordtse middenvelders begon hij aan een ijzersterke rush voorwaarts. Bij de 23-meter lijn een tweede overtreding, maar wederom voordeel. Hidde stormde de cirkel in en verstuurde in de loop een schot dat de keeper niet heeft gezien, maar uitsluitend gehoord. De bal explodeerde in het dak van het doel. Een doelpunt van zeldzame schoonheid, dat ook kon rekenen op terecht applaus van het sportieve thuispubliek.

 

In het vierde kwart was er duidelijk iets geknakt bij de hardwerkende gastheren. RHC domineerde het spel en kon vrijuit combineren. Bas Hoek leek op weg naar een doelpunt, maar werd hard tegen het kunstgras gewerkt. Strafbal! Hidde liet zich deze buitenkans op een derde doelpunt niet ontnemen en werkte vakkundig af.  De wedstrijd was gespeeld en de druk was van de ketel. Met een eretreffer kreeg Dordrecht in de slotminuten nog loon naar werken, maar het was RHC dat er met de punten vandoor ging.

 

Met nog een wedstrijd voor de boeg lijkt JA1 op weg naar een ongekende prestatie. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Er zal Berkel & Rodenrijs ongetwijfeld veel aan zijn gelegen om zich sportief te revancheren voor de nederlaag van enkele weken geleden. De wedstrijd aan Het Hoge Land begint om 15:50 u. Het belooft een wedstrijd te worden op het scherp van de snede, dus sluit ik af met de welbekende oproep: Komt allen! (Voor zover toegestaan...)