Agenda
5-10  ALV
6-10  CS-examen A- en B-jeugd
6-10  Bestuursvergadering
7-10  CS-examen A- en B-jeugd
8-10  CS-examen A- en B-jeugd
9-10  CS-examen A- en B-jeugd
20-10  Bestuursvergadering
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- Dordrechtse Mixed Hockey Club JA1 : 7 - 1 
 


 

AFGETEKENDE OVERWINNING VOOR ONTKETEND JA1

 

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen heeft aangetoond dat JA1 kan meedraaien in de top van Poule A van de Landelijke Subtop Voorcompetitie. Onder een heerlijk najaarszonnetje wonnen onze jongens met 7-1 van Dordrecht.

 

Al in het eerste kwart werd de wedstrijd beslist. Dordrecht begon weliswaar sterk, maar verzuimde de score te openen. RHC stelde daar enkele messcherpe counters tegenover. In de 7e minuut leverde dit de eerste Rijswijksche strafcorner op, waaruit na een onoverzichtelijke situatie de 1-0 viel. Was het een eigen doelpunt of mogen we de treffer toewijzen aan één van onze spelers? Wie het weet, mag het zeggen. 6 minuten later scoorde Sam van Rooijen de 2-0 en 2 minuten daarna bracht Bas Hoek de geruststellende 3-0 op het scorebord. Toen Stan Glen in de laatste minuut van het eerste kwart zijn team tot 3 maal toe redde, was het iedereen duidelijk dat de Schapekoppen met lege handen de terugweg zouden gaan maken.

 

Onder aanvoering van Tijn Anicic, die zich dit seizoen een dragende rol toeëigent, ging het tweede kwart door zoals het eerste was geëindigd.  Een schot van Hidde Caminada werd in eerste instantie geblokt, maar Bas reageerde attent en scoorde zijn tweede doelpunt. Vervolgens was het Valentijn Klein die de handen van het publiek op elkaar kreeg, met de mooiste treffer van de middag. Levien Jongenelen verstuurde een prachtige assist, waarna Valentijn zeer koelbloedig de keeper omspeelde en de bal met een keurige backhand in het net legde. 5-0, Dordrecht was het op dat moment volledig kwijt. Hidde scoorde kort daarna met een gestuurde sleep in de linkerbenedenhoek de 6-0 ruststand, uit weer een strafcorner.

 

Na rust was aan beide kanten de prik overduidelijk uit de cola. RHC hoefde niet meer, Dordrecht kon niet meer. Met zijn specialisme, de onhoudbare strafcorner, scoorde Hidde zijn tweede doelpunt van de middag. 

Diep in het derde kwart viel zowaar een tegentreffer te noteren. Het werd echter een doelpunt voor de statistieken. RHC werd in het restant van de wedstrijd nauwelijks onder druk gezet, waardoor de overwinning op geen enkel moment in gevaar kwam. 

 

Het aanwezige publiek heeft kunnen genieten van een uitstekende pot hockey. Een groot compliment is dan ook op zijn plaats voor alle spelers, die als een hecht team hebben gestreden voor elke meter grond. 

 

Volgende week zaterdag wederom een thuiswedstrijd, tegen Berkel en Rodenrijs. Aanvang is 14:00 uur. En omdat ik niemand een spectaculaire hockeywedstrijd wil ontzeggen, én omdat dit elftal massale aanmoediging verdient, eindig ik ditmaal als vanouds met de welbekende oproep: Komt Allen! (Maar denk aan de 1,5 meter!)N.B. Na bestudering van de wedstrijdbeelden staat het onomstotelijk vast dat Tom Groenendijk de score heeft geopend.