Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes B2- hdm MB3 : 0 - 0 
 

RHC MB2 een genot om naar te kijken.

 

Een beetje rare titel misschien voor de mensen die de wedstrijd niet hebben gezien en de 0-0 eindstand zien staan. Maar voor degene die aanwezig waren vanmiddag op het Sportpark aan de lange Kleiweg was het ondanks de kou genieten.

 

Op voorhand was dit DE wedstrijd van deze tweede voorcompetitie. Net als in de vorige competitie, waarin Leiden en RHC duidelijk de sterkste ploegen waren, was het na twee wedstrijden al duidelijk dat deze competitie tussen RHC en HDM zou gaan. Alle reden voor heel veel ouders om naar deze  belangrijke wedstrijd te komen kijken.

 

Vanaf minuut 1 klapte onze meiden er bovenop. In een moordend tempo met alle risico's nemend op een snelle tegenaanval, zette de meiden HDM vast. Met het inmiddels vertrouwde zeer verzorgde hockey, liep HDM eigenlijk voortdurend achter onze meiden aan.  Mooie acties buitenom, geweldige combinaties binnendoor, strafcorners, alles zat in het eerste kwart behalve de verdiende openingstreffer. De keeper van HDM trok de ballen aan zo leek het en zodoende bleef het in het eerste kwart 0-0.

 

Het tweede kwart liet HDM wat meer zien dat het bovenaan stond. De ploeg speelde zich af en toe onder druk van RHC vandaan en stond met twee ver vooruitgeschoven meiden continue op scherp. Doordat het veld steeds gladder werd was het voor de toeschouwers af en toe billenknijpen. Na een minuut of tien in het tweede kwart nam Rijswijk het weer over. Met snelle combinaties en af en toe een mooie opbouw die van linksachter naar rechtsvoor ging, was het echt genieten. Weinig toeschouwers zullen de kou hebben gevoeld bij deze spannende wedstrijd. Rijswijk kreeg weer een aantal flinke  kansen maar de bal wilde er niet in. Rust 0-0 en ondanks de deze stand waren de toeschouwers zeer tevreden.

 

Na rust werd het krachtsverschil tussen RHC en HDM steeds duidelijker. RHC zette HDM met de rug tegen de muur en de koploper liep voortdurend achter onze meiden aan. De shuttles op maandag waren niet voor niets was ook vandaag weer duidelijk. De opbouw van achteruit was zeer verzorgd en er werd zo veel als mogelijk naar een hockeyende oplossing gezocht en dat is gewoon mooi om te zien. Het tempo werd verder opgevoerd en Rijswijk ging steeds hoger staan waardoor HDM er niet meer uitkwam en fouten ging maken achterin. Wij telden langs de lijn zeker 5 uitgespeelde kansen maar de keeper en onzorgvuldig afwerken stonden een 1-0 voorsprong in de weg. Na 17,5 minuut was het derde kwart afgelopen en de toeschouwers maakten zich op voor een zinderend laatste kwart waarin het soms zenuwslopend werd.

 

Het vierde kwart vloog voorbij. Wat een spannend kwart was dit. Rijswijk liep HDM aan alle kanten voorbij en bleek op iedere positie op het veld feller en gewoon beter te zijn. Wat een kansen kregen onze meiden, misschien wel 6 of 7 kansen die een doelpunt hadden kunnen opleveren maar hij wilde er niet in. En het gevaar van een verdwaalde counter zo tegen het einde van de wedstrijd bleef natuurlijk aanwezig maar de positionering van middenveld en achterhoede was ronduit geweldig. Vlak voor tijd speelde een HDM speelster vlak voor de eigen doelman de bal zo in de stick van een Rijswijkse speelster die meteen uithaalde maar ook deze laatste kans ging verloren. En zo bleef een van de beste en spannendste wedstrijden van dit seizoen steken op 0-0.

 

Wat nu zult u zich afvragen, nou dat is simpel. RHC MB2 is gewoon vol in de race om deze tweede voorcompetitie te winnen. HDM heeft een doelsaldo dat 4 doelpunten beter is dan dat van Rijswijk. Met een uitwedstrijd tegen de nummer 6 (Berkel en Roodenrijs) en een thuiswedstrijd tegen de nummer 5 (Waddinxveen) voor de boeg, moet deze ploeg in staat zijn dat verschil van 4 goed te maken. De coach en de harde kern van RHC MB2 gelooft erin, nu de meiden nog.

Namens de ouders langs de lijn is een bedankje voor de coaches en natuurlijk de meiden meer dan op zijn plaats. Jullie zorgen er wekelijks voor dat zelfs in de kou hockey kijken een feest is.

.

Come on RHC MB2