Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes B2- VMHC Pollux MB2 : 5 - 2 
 

RHC MB2 wel heel erg veel te sterk voor Pollux

 

Na de prima verlopen voorcompetitie, waarin 4 van de 5 wedstrijden werden gewonnen, moest RHC MB2 voor de tweede wedstrijd in de tweede voorcompetitie aantreden in Vlaardingen bij Pollux. Een van oudsher lastige tegenstander voor onze meiden en omdat Pollux haar eerste wedstrijd ook gewonnen had, was er sprake van een heuse topper.

 

De conclusie na afloop was dat deze wedstrijd eigenlijk nooit een wedstrijd was. Het kwaliteitsverschil was echt veel te groot tussen RHC MB2 en Pollux. De wedstrijd begon en MB2 liet meteen zien dat het maar voor een ding gekomen was, de drie punten. Een ongekend fel en goed combinerend Rijswijk liet Pollux echt alle hoeken van het veld zien. In het eerste kwart telden we zeker 6 opgelegde kansen die jammer genoeg net niet werden benut. Prachtige aanvallen volgden elkaar in rap tempo op en het was een klein wonder dat niet na een minuut of tien al meedere doelpunten waren gemaakt. Rijswijk speelde misschien wel haar beste eerste kwart sinds het begin van de competitie. De 0-1 viel dan toch en dit was een logisch gevolg van het enorme kwaliteitsverschil. Pollux probeerde het wel maar MB2 stond goed opgesteld en haalde uit iedere Pollux aanval snel de angel om vervolgens weer zelf aan te vallen.

 

In het tweede kwart werd het verschil definitief gemaakt. Een drietal mooie aanvallen zetten de 0-4 ruststand op het bord en het publiek ging er eens goed voor zitten de tweede helft. Het publiek van Pollux had gezien dat voor de thuisploeg het beperken van de schade het enige haalbare was. Dat lukte, mede doordat MB2 slordiger speelde en teveel door het midden de aanval zocht in plaats van de buitenkanten te benutten.

 

Pollux had de strategie "vrouwen en kinderen eerst" in de tweede helft en uit een van de keiharde klappen naar voren stond ineens een speler van Pollux voor onze keeper. De bal werd onhoudbaar ingeslagen 1-4 en even bekroop het gevoel "het zal toch niet net als vorige week weer onnodig spannend worden" de Rijswijkse toeschouwers. 

 

Gelukkig liet de ploeg het niet zover komen. MB2 zette weer aan, pakte Pollux weer beet en trok meteen weer het initiatief naar zich toe. Uit een van vele kansen die volgden werd het 1-5, een meer dan terechte maar toch nog magere afspiegeling van het krachtsverschil. MB2 bleef doorgaan op zoek naar meer echter de meiden hebben het zo leuk met elkaar dat ze elkaar wel heel graag een doelpunt gunnen waardoor sommige aanvallen in schoonheid stierven.

 

Vlak voor tijd viel de mooiste goal van de wedstrijd, een meisje van Pollux kreeg rechts in de cirkel de bal en haalde vernietigend uit zodat de bal in de linkerkruising belandde. Een prachtige goal echter waren de punten voor MB2 dat met 6 uit 2 weer aan kop staat samen met HDM MB3 dat ook haar tweede wedstrijd in winst omzette. Doordat beide ploegen allebei de wedstrijden wonnen staat er zaterdag aanstaande tegen datzelfde HDM een soort van kampioenswedstrijd op het programma. Voor iedere hockeyliefhebber dus zaak zaterdag 15.40 uur op Rijswijk aanwezig te zijn. Onze meiden kunnen alle steun goed gebruiken.

 

Tot volgende week!