Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes B2- HC Nieuwkoop MB1 : 4 - 3 
 

RHC MB2 maakt het zichzelf onnodig lastig

 

In de tweede voorcompetitie moest RHC MB2 aantreden tegen het onbekende Nieuwkoop.MB1. Onze meiden zijn niet de kleinsten in de regio, deze meiden deden er nog een tandje bovenop. De wedstrijd begon zoals we gewend zijn. Met scherp hockey werd Nieuwkoop onder druk gezet en de kansen regen zich aaneen. De gunfactor in dit team is af en toe zo groot dat een kans op een doelpunt op de doellijn soms nog wordt teruggelegd op een ploeggenoot. Met deze gunfactor en het niet afmaken van de vele kansen hebben we de reden van de uitslag, die veel nipter lijkt dan hij was, te pakken.

 

De eerste helft was éénrichtingsverkeer en het was aan de onzorgvoldigheid van MB2 te wijten dat het niet de beslissing in de wedstrijd forceerde. Het was slechts 2-0 en dat was een magere afspiegeling van de kansen. Toen vlak na rust de 3-0 werd gescoord leek het beslist. Rijswijk ging nog hoger spelen en kreeg kans op kans op de 4-0. Echt goed en leuk hockey was er te zien en Nieuwkoop kwam er niet aan te pas. Bij een van de aanvallen onderschepte de laatste vrouw van Nieuwkoop de bal en ramde deze naar voren. Via een Rijswijkse stick kwam de bal bij de spits die in een rechte lijn op de keeper afliep en de 3-1 scoorde. Totaal tegen de verhouding in maar hij zat wel.

 

Rijswijk pakte de draad weer op, zette nog meer druk maar een exacte kopie van de eerste Nieuwkoopse treffer maakte de wedstrijd weer spannend. Ongeloof langs de lijn. Rijswijk bouwde iets meer zekerheid in en ging weer gecontroleerd hockeyen. De 4-2 was een logisch gevolg van het feit dat technisch en tactisch Rijswijk de betere ploeg was. Het wachten was op het slotakkoord, de 5-2. Maar of de duvel ermee speelde, een blinde hijs naar voren, een uitglijer van een van onze verdedigers en de 4-3 lag in het doel. Niet lang daarna was de wedstrijd afgelopen en kon MB2 ook in de eerste wedstrijd van de tweede voorcompetitie een zege overleggen.

 

Resumerend: een qua spel gezien prima wedstrijd van MB2 die veel ruimer gewonnen had moeten worden dan 'slechts' 4-3.


Volgende week spelen we bij Pollux dat Waddinxveen versloeg. Meteen een mooie graadmeter om te zien hoe we er echt voor staan.