Agenda
5-10  ALV
6-10  CS-examen A- en B-jeugd
6-10  Bestuursvergadering
7-10  CS-examen A- en B-jeugd
8-10  CS-examen A- en B-jeugd
9-10  CS-examen A- en B-jeugd
20-10  Bestuursvergadering
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- HIC JA1 : 5 - 2 
 

 

Heerlijke overwinning JA1


Het treffen van JA1 tegen de toen nog ongeslagen koploper HIC was vorige week al aangekondigd als een wedstrijd die weer belooft om bol te staan van spektakel en dramatiek. Hier bleek vanmiddag geen woord van gelogen. Na een heerlijke wedstrijd, die boeide van de eerste tot de laatste minuut, verlieten de Rijswijkers het veld met een meer dan verdiende 5-2 overwinning.


Na het eerste kwart stond het nog 0-0. Geheel tegen de verhoudingen op het veld, want JA1 had 3 dotten van kansen gekregen om de wedstrijd open te breken. Hoewel hun veldspel keurig verzorgd was, stelde HIC daar maar weinig tegenover. 
In de 23e minuut scoorde Hidde Caminada de meer dan verdiende 1-0 uit een strafcorner-variant. Deze stand werd vastgehouden tot het rustsignaal.


Binnen een minuut na de spelhervatting trokken de gasten uit Amstelveen de stand echter gelijk. HIC kreeg op dat moment het betere van het spel. Zij controleerden de wedstrijd en wisten vier minuten later de stand op 1-2 te brengen. In die fase was dat een terechte tussenstand. Alleen vergisten zij zich in de weerbaarheid en verbetenheid die RHC zou tonen in het vierde kwart!


In de 21e minuut bracht Tom Groenendijk de o-zo belangrijke gelijkmaker op het gerepareerde maar nog altijd niet werkende scorebord. Drie minuten later haalde Joost Wester uit voor 3-2 en weer drie minuten later zorgde hij over een ongekende 4-2 tussenstand uit wederom een strafcorner-variant. RHC domineerde op alle frontenen kon vrijuit combineren. HIC had aangetoond te beschikken over uitstekende hockeyers, maar zij legden het af tegen een ontketend RHC.


Met nog 5 minuten te spelen een vervelend moment voor Ricardo van Alphen. Met wat later in het Reinier de Graaff werd vastgesteld als een gescheurde hamstring, moest hij het veld voortijdig verlaten. Een blessure die hem 6 tot 8 weken bezig zal houden. Van deze kant, sterkte bij het herstel, Rico!


Toen het spel was hervat, bleek Joost zijn doelpuntenhonger nog niet te hebben gestild. Hij omspeelde 3 verdedigers en haalde verwoestend uit voor zijn derde doelpunt van de middag. 


Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, rolde een dankbaar applaus van de tribunes. De broodjes kroket die Petra had verzorgd (dank je!), waren dan ook meer dan verdiend!


JA1 heeft wederom aangetoond dat zij van iedere tegenstander kunnen winnen. Met deze wetenschap, gaan de jongens de zaal in. Eerstvolgende veldwedstrijd is op 7 maart 2020. De spelers en staf van JA1 hopen u dan weer in grote getale te mogen begroeten!