Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- MHC de Reigers JA1 : 4 - 2 
 

 

JA1 pakt nuttige overwinning


Op een zonnig, winderig en bij tijd en wijle vinnig koud Sportpark Lange Kleiweg, heeft JA1 de eerste overwinning gepakt in de Landelijke Subtop competitie. De 4-2 overwinning op De Reigers uit Hoofddorp was een goede weergave van de verhoudingen binnen het veld. 


De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten. Attent ingrijpen door Raphael van Willigenburg voorkwam een vroege achterstand. Onder de bezielende leiding van de invallende coach Laurens Boone liet RHC, dat maar liefst 3 basisspelers moest missen, zich hierdoor echter niet van de wijs brengen. Met geconcentreerd spel drukten zij De Règâhs meer en meer op eigen helft, al bleven Jesse Brandon en Jasper de Haan achterin beducht op een tegenaanval. Na 13 minuten brak Levien Jongenelen de wedstrijd open, met zijn eerste doelpunt in het shirt van A1. Nog voor de rust verdubbelde Hugo "The Captain" Burgersdijk de score, met een strak ingesleepte strafcorner.


Mede doordat de bezoekers weigerden zich neer te leggen bij een mogelijke nederlaag, bleef het een aantrekkelijke wedstrijd voor de vele toeschouwers. Kansen over en weer en in de 7e minuut na rust scoorden de Hoofddorpers de aansluitingstreffer. Binnen enkele minuten bracht Tom Groenendijk de marge echter weer op twee doelpunten. Toen Daan Dekker de stand vervolgens op 4-1 bracht, leek de wedstrijd definitief gespeeld. 


Maar, ere wie ere toekomt, De Reigers bléven hockeyen. In de slotminuten wisten zij de 4-2 op het scorebord te brengen, maar de overwinning van A1 kwam hierdoor niet meer in gevaar.


16 november een traditioneel mooi affiche, voor de uitwedstrijd tegen Westerpark. De wedstrijd op Sportpark Westerhorn begint om 15.45 u. Het tijdstip waarop de colonne supportersbussen uit Rijswijk zal vertrekken, volgt later.