Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- HC Schiedam JA1 : 3 - 5 
 

 

Valse start JA1

Uit bij Hockey Combinatie Schiedam is JA1 vanmiddag aangelopen tegen een 5-3 nederlaag. Het was een wedstrijd met meerdere gezichten, waarin het RHC niet lukte om door te drukken.

 

De wedstrijd begon voorspoedig. Met vlot combinatiespel legde A1 de wil op aan de gastheren. De 1-0 van Joost Wester was dan ook een terechte weergave van de verhoudingen. De voorsprong was echter geen lang leven beschoren. Vanaf de spelhervatting werd vrije doorgang verleend aan de Schiedamse aanval, waardoor de gelijkmaker viel. In de minuten die volgden, bleef RHC het spel bepalen. Dat HCS op slag van rust 2-1 wist te scoren, kwam dan ook volledig uit de lucht vallen.

 

Na de pauze wilde A1 snel orde op zaken stellen en trok fel ten aanval. Dit pakte volledig verkeerd uit, want in de eerste speelminuut van de tweede helft liep HCS uit naar 3-1 en, tot ongeloof van de meegereisde supporters, enkele minuten daarna zelfs naar 4-1. Uit de rebound van een strafcorner scoorde Ricardo van Alphen 4-2 en bij het begin van het vierde kwart viel de aansluitingstreffer. 4-3 door de tweede score van Joost. Alles leek weer mogelijk, maar de opgelaaide Rijswijksche hoop op een goede afloop werd wreed de kop ingeslagen. Net als in de eerste helft, scoorden de Schiedammers namelijk uit de tegenaanval. 

 

Deze klap kwam A1 niet meer te boven, waardoor na 70 minuten een 5-3 eindstand op het scorebord stond.

 

Volgende week alle kans voor de jongens om zich thuis te revancheren tegen De Reigers uit Hoofddorp. De wedstrijd begint om 14.05 uur dus, u raadt het al, komt allen!