Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes B2- Catwijck MB2 : 6 - 3 
 

Rijswijk MB2 heeft genade met Catwijck en wint 'slechts' met 6-3

 

Het was weer een feest langs de lijn bij RHC MB2. Catwijck kwam op bezoek en dat was de nummer 3 op de ranglijst. Met een 4-0 zege de afgelopen week kwam de ploeg met vertrouwen naar Rijswijk toe maar werd het 65 minuten van het kastje naar de muur gestuurd.

 

Een vlijmscherp Rijswijk kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Wederom was het een strafcorner die tot de 1-0 leidde en eigenlijk was niemand verbaasd na het succes van vorige week. Catwijck probeerde van alles, speelde een stukje fysieker dan Rijswijk maar de ploeg stond als een huis. De bal ging van stick tot stick en steeds weer vonden de meiden elkaar gemakkelijk. Catwijck kwam steeds een stapje te kort en mede daardoor ging Rijswijk nog makkelijker hockeyen. De 2-0 was een logisch gevolg van het overwicht. Wederom was het de strafcorner die de 2-0 opleverde en toen vlak voor rust wederom een strafcorner de 3-0 op het bord bracht leek de wedstrijd gedaan.

 

De rust kwam voor Catwijck als geroepen. De coach probeerde van alles maar niets hielp. Vlak na de hervatting een geweldige aanval die op een briljante wijze werd afgemaakt. 4-0, game over. In de fase na de 4-0 leek het even alsof onze meiden allemaal wel een doelpuntje wilde maken, de bal werd te vaak gebracht in plaats van gespeeld en een flink deel van het team stond te diep. Tegen een overmacht aan aanvallers kon de verdediging onvoldoende uitrichten en uit het niets was het 4-1. Nog niets aan de hand. Rijswijk leek weer wakker, zette even aan en de 5-1 was een feit. Wederom verslapte de ploeg iets, liet de 5-2 maken en toen uit een strafcorner ook nog de 5-3 viel werden we toch een klein beetje ongerust.

 

Rijswijk nam echter het heft weer in handen en uit de zesde strafcorner werd net als vorige week de vierde goal gemaakt. 6-3 en nog een paar minuten te spelen. In die paar minuten kreeg Rijswijk nog voldoende kansen op meer maar bleef het uiteindelijk 6-3.

6 punten uit 2 wedstrijden en volgende week de kraker uit bij Leiden dat ook 6 uit 2 heeft. Een wedstrijd die mogelijk bepalend is voor het vervolg van de voorcompetitie want die duurt maar 5 wedstrijden. Als het onze meiden lukt deze wedstrijd ook te winnen, dan ziet het er wel heel goed uit.

Leiden - Rijswijk aanvang 11.40 uur. U komt toch ook?