Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes B2- R.G.H.C. Tempo '34 MB1 : 6 - 0 
 

Tempo '34 MB1- RHC MB2 0-6     

De wedstrijd tussen Tempo en onze MB2 begon met een half uur vertraging. Tempo beschikt niet over een waterveld maar er lag zoveel water op het veld dat het leek of we bij de Kralingse plas waren. Door deze regenval was er vertraging opgetreden. Na goed een half uur werd er alsnog begonnen totdat een complete wolkbreuk weer een einde maakte aan de wedstrijd.

 

Een strafcorner, die behoorlijk hard werd ingeflatst, haalde de rand cirkel niet eens.Een verstandig besluit van de uitstekende arbiters. 

 

20 minuten pauze en verkassen naar een ander veld deed wonderen.

Toen de wedstrijd weer begon stond er een vlijmscherp Rijswijk op het veld. Zowel voor, in het midden als achterin werden de duels gewonnen en de meiden wisten elkaar bijzonder goed en makkelijk te vinden. Van binnen naar buiten en vice versa ging de bal, als het niet naar voren kon ging het via achter en iedereen gunde elkaar de bal. Uit een van de vlijmscherpe aanvallen werd de 0-1 voor Rijswijk gescoord. De blijdschap was groot want ook al ging het tegen HDS goed, in de competitie is het toch net even anders.

 

Rijswijk zakte niet in, speelde in een hoog tempo en zette Tempo vanaf de middenlijn met zeer geconcentreerd hockey volledig vast. Bij vlagen kreeg Tempo alle hoeken van het veld te zien. Loopacties vanuit het midden maakten de verdedigers van Tempo af en toe horendol.

 

In sommige gevallen kon Tempo niets anders doen dan een strafcorner weggeven en in die strafcorner lag toch wel een grote basis voor het succes. De vele geoefende varianten (7 in totaal) werden op 1 na uitgeprobeerd en liefst viermaal leverde de strafcorner een doelpunt op.

 

Waren het dan alleen de strafcorners? Nee, er werden zoveel kansen gecreëerd dat het een wonder was dat het slechts bij een half dozijn doelpunten bleef. Blijdschap en een ererondje vol met lachende en blije gezichten was het slot van een prima wedstrijd van de MB2 dat naar meer smaakt.

 

Volgende week al meteen een topper, Catwijck, dat met 4-0 van Schiedam won, komt dan in Rijswijk op bezoek. Een wedstrijd om nu al naar uit te kijken en waarbij alle support meer dan welkom is.