Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes C1- Catwijck MC1 : 2 - 1 
 

Rijswijk MC 1 pakt kampioenschap

 

Zoals door de coaches al voor de wedstrijd aangegeven, gaat de kampioenswedstrijd niet de boeken in als de beste wedstrijd qua hockey. Echter na de 1-2 zege, die overigens dik en dik verdiend was, heeft niemand het daar meer over.

 

Het was een gevecht op zaterdagmorgen op het veld van de nummer 2, Catwijck. De gastheer had zich goed voorbereid en had zich ook, net als Schiedam, aangepast ten opzichte van de vorige ontmoeting. Echter, en dat is toch echt knap op deze leeftijd, onze meiden losten ook het feit dat er slechts 1 speelster van de tegenstander op de helft van RHC stond, moeiteloos op.

 

Rijswijk begon prima. Met gevarieerd spel over de vleugels werd ook Catwijck de wil opgelegd en dit aanvalsspel leverde een aantal zeer goede kansen op. Echter wilde de bal er niet in door de goede keeper of er werd een verkeerde keuze gemaakt in de afronding. Catwijck was net de tunnel bij de A4, 9 meiden achter de bal en rond de eigen cirkel en dan loopt het al gauw vast.

 

Omdat de eigen goal uitbleef ging Catwijck, gesteund door een zeer fanatieke coach, die volgens de Rijswijk toeschouwers ook de wedstrijd 2 velden verderop had kunnen coachen, geloven in een stunt. Het elftal schoof iets op maar de verdediging van Rijswijk, inclusief keeper, gaf geen krimp. Daar waar lange halen gauw thuis vaak aan een aanval van Catwijck voorafging, bleef Rijswijk proberen te hockeyen. Rijswijk mocht zich beklagen over de arbitrage, deed dat ook meermaals keurig netjes, maar liet zich niet van de wijs brengen. Net toen iedereen dacht dat de rust met een 0-0 bereikt zou worden, sloegen onze meiden alsnog toe.

 

In een flits werd voor al het aanwezige publiek weer zichtbaar waarom Rijswijk MC 1 bovenaan staat. De bal werd veroverd vlak voor eigen 23 meter. Een blik, een knik, een inspeelpass en een mooie breedte pass leverde een vrije kans op die werd benut. Hogeschool hockey of moeten we dat IDC hockey noemen...

 

0-1, meer dan verdiend en Catwijck moest nu wel. Rust 0-1.

 

In de eerste 5-6 minuten na rust had Rijswijk het duel moeten beslissen. Kansen en mogelijkheden genoeg echter de verlossende 0-2 bleef uit. Catwijck werd na die fase iets gevaarlijker maar de verdediging, gesteund door een metersverslindend middenveld en een continue meeverdedigende voorhoede,  stond weer als een huis. Rijswijk MC1 kan ongelooflijk goed hockeyen maar als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. En dat ging het.

 

Uit een van aanvallen kreeg Catwijck, tot verbazing van de echte kenners langs de lijn een strafcorner te nemen. De Rijswijkse aanvoerder probeerde het nog wel maar de arbitrage was onverbiddelijk. Deze strafcorner werd, wederom volgens de echte kenners, te hoog ingeslagen en leverde in de rebound de 1-1 op. Ook nu probeerde de captain de scheidsrechters te overtuigen en na overleg, waarbij er geen unaniem oordeel was, besloot de scheidsrechter toch de goal goed te keuren. Definitief 1-1. 

 

Het mooie van dit team is, de trainer beaamde dit nog na de wedstrijd, dat de meiden ook deze rare tegenslag zeer volwassen oploste. Er komt dan een soort furie over het team van "het zal toch niet" ...en inderdaad, het zal toch niet.

 

Rijswjk pakte de draad uitstekend op. Er ging nog een tandje bij en de ploeg kreeg weer kansen. Een prachtige aanval over rechts ging zo snel dat de bal die voorkwam en werd ingeslagen, alleen nog met de voet kon worden gekeerd, de voet van een speelster. Strafbal en de kans de wedstrijd definitief te beslissen. Zo geschiedde. 1-2, meer dan verdiend op dat moment en gewoon meer dan terecht over de gehele wedstrijd genomen..

 

Zoals een kampioensteam betaamt gaf Rijswijk geen kans meer weg, had het misschien met iets meer geluk nog een keer kunnen scoren maar kon uiteindelijk als de terechte kampioen van het veld af, na eerst 4 flessen champagne te hebben geopend.

 

8 gespeeld 24, een ongekende prestatie.

 

Namens alle ouders wil ik de coach en begeleiding maar natuurlijk in het bijzonder de meiden, bedanken voor een nu al fantastisch hockeyseizoen. Gezien de groei die er iedere week is op het veld, is ondergetekende heel benieuwd hoe onze dames het een stapje hoger gaan doen. Eerst nog Craeyenhout en Ypenburg, want er gaan inmiddels onder de meiden stemmen op om uit 10 wedstrijden 30 punten te halen, geheel conform de winnaarsmentaliteit dat dit team zo kenmerkt.

 

Gefeliciteerd!