Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes C1- HC Schiedam MC1 : 3 - 2 
 

Rijswijk MC1 maakt het zichzelf onnodig lastig na 65 minuten heer en meester te zijn

 

Na de 5-0 zege op Cartouche in de eerste competitiewedstrijd, stond er de tweede wedstrijd een lastiger tegenstander te wachten, namelijk Schiedam. Schiedam uit roept ook herinneringen op bij een flink aantal ouders van de C1 want twee seizoenen geleden ging promotie van de D1 naar de subtop, na een 0-0 gelijkspel net mis en liet Schiedam zien over een uitstekende lichting te beschikken.

 


Ondergetekende was benieuwd hoe twee jaar later de zaken er voor zouden staan.

 

Rijswijk begon voortvarend en binnen 3 minuten, sommige toeschouwers zaten net, lag de 0-1 erin. Een keurige aanval volgens een beproefd recept. Het was meteen stil op de tribune want dit hadden de meeste toeschouwers niet voor ogen gehad. Rijswijk moest een beetje zoeken, het druk zetten lukte net niet helemaal en daarom leek het alsof de ploeg in de fase na de 0-1 overal een stapje te kort kwam. De 1-1 hing in de lucht maar er was uiteindelijk een strafcorner nodig om Schiedam op 1-1 te zetten. Het publiek van Schiedam roerde zich stevig en ging er eens goed voor zitten. Vanaf de 1-1 ging Rijswijk iets anders staan, er werd hoger druk gezet en daar waar iedereen dacht dat Schiedam zou doordrukken was het Rijswijk dat de klok sloeg. Aanval na aanval golfde er richting de Schiedamse doelvrouw en het enige dat de ploeg te verwijten viel die eerste helft was het missen van een flink aantal kansen. Schiedam hapte naar adem maar kon echt geen kant op. In het tweede kwart werd de medekoploper door onze dames overlopen en kwamen niet meer in de buurt van de Rijswijkse 23 meter. Toen de scheidsrechters voor de rust floten waren de toeschouwers opgelucht. Ze hoopten op een betere tweede helft.

 

Die zou er grotendeels niet komen. Rijswijk bleef heer en meester en de 1-2 was een logisch gevolg. Een herhaling van de eerste helft waarin Schiedam na een achterstand terugkwam in de wedstrijd zat er niet in. Geconcentreerd hockey neutraliseerde Schiedam ver van de eigen goal en uit wederom een flitsende aanval werd het nog 1-3. Wedstrijd in de tas dacht een ieder echter kwam Schiedam uit een strafcorner, waarvan onze meiden niet veel begrepen, terug in de wedstrijd. De laatste minuten hadden niet veel meer met het hockey van de eerste 65 minuten te maken.

Schiedam pompte de bal alleen naar voren en voor Rijswijk was het alle hens aan dek waarin scherp en goed verdedigen uiteindelijk de 2-3 overwinning over de streep bracht. Een zeer terechte overwinning die eigenlijk groter uit had kunnen en misschien had moeten vallen als de vele kansen waren benut.

Overigens maalde niemand daar meer om want 3 punten zijn 3 punten.

 

6 punten uit 2 wedstrijden, een doelsaldo van 8 voor en 2 tegen, wij kijken uit naar wedstrijd van volgende week waarin RHC C1 speelt tegen Catwijck MC1 dat na de winst van zaterdag de nieuwe nummer 2 is.

 

Aanvang 12.35 uur. U komt toch ook kijken?