Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- THC Hurley JA1 : 0 - 2 
 

 

JA1 onderuit tegen Hurley

 

Sport kan keihard zijn. Dat ondervond JA1 deze middag tegen Hurley. Volop strijd, passie en inzet, maar een doelpunt wilde eenvoudigweg niet vallen. Mede-koploper Hurley trok aan het kortste eind en kon met een 0-2 overwinning de terugreis aanvaarden.

 

Voor aanvang van de wedstrijd was het duidelijk: de winnaar van deze Strijd der Titanen hield de beste papieren om zich te kwalificeren voor Super A. RHC trok fel van leer en legde een uitstekend 1e kwart op het veld. Hurley is natuurlijk een grote naam in het Nederlandse hockey, maar daar trokken onze jongens zich weinig van aan. Brutaal zochten Tijn Anicic, Tom Groenendijk en Cas van der Pol de cirkel. Het leverde kansen en strafcorners op, maar de bal viel net niet 'lekker.'

 

In het tweede kwart stond RHC het de bezoekers uit Amstelveen toe om meer in hun spel te komen. Het leverde een aantal gevaarlijke uitbraken op, maar de Rijswijksche verdediging hield stand. Tot de 30e minuut. Hurley scoorde uit een strafcorner die onberispelijk in de rechterbovenhoek werd gesleept. 0-1 bij rust, maar geen reden tot paniek.

 

Het derde kwart gaf het vertrouwde beeld uit het eerste kwart. RHC zocht de aanval en legde Hurley bij tijd en wijle haar wil op. Het leverde weer grote kansen op. Met een bal op de paal en een snoeihard backhand schot was Mark Lankhorst dichtbij de gelijkmaker. Maar, zoals dat dan gaat wanneer de gelijkmaker uitblijft en de klok een rol gaat spelen, langzaam kroop er een krampachtigheid in het spel van JA1. Keer op keer 'net niet' werkt frustrerend en bij het begin van het vierde kwart was het duidelijk dat alles op alles moest worden gezet om in ieder geval een punt binnen te halen. 

 

In een ultieme poging om alsnog te scoren, werd keeper Stan Glen met nog 8 minuten te spelen, gewisseld voor een extra veldspeler. Helaas pakte deze strategie totaal verkeerd uit, want nog geen 20 seconden later lag de bal in het Rijswijksche doel. Na een bully werd de bal sportief aan een verdediger van Hurley gegeven, die de bal direct richting de cirkel scoopte. Het net was leeg, dus scoren was eenvoudig. 0-2, het Rijswijksche verzet was gebroken.

 

In de slotminuten waren er nog angstige momenten toen Daan Dekker, de onvermoeibare werker op het middenveld, ongelukkig in botsing kwam met een Amstelveense speler. De opengescheurde wenkbrauw die hij daarbij opliep, moest in het ziekenhuis worden gehecht.

 

Volgende week zaterdag alweer de laatste wedstrijd van deze boeiende voorcompetitie. Op het traditionele tijdstip van 14.30 u wordt afgeslagen voor de ontmoeting bij en tegen Pinoké. Er geldt geen verplichte buscombi, dus hierbij opnieuw de bekende oproep: komt allen!