Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- Pinok√© JA2 : 3 - 2 
 

 

Supporters van JA1: adem in, adem uit..!


Voor de derde opeenvolgende week verliet JA1 vanmiddag het veld als overwinnaar. Een verdiende 3-2 zege op Pinoké, na een wedstrijd die het thuispubliek met regelmaat hartkloppingen heeft bezorgd. Het heeft er zo langzamerhand alle schijn van dat de jongens er plezier in scheppen om bij hun supporters het klamme angstzweet te doen uitbreken.


Onder een heerlijk brandende najaarszon kwam Pinoké fel uit de startblokken. Met snel combinatiespel zetten zij hun gastheren in het eerste kwart onder druk. Toch was de eerste grote doelkans voor RHC, dat in de 9e minuut mocht aanleggen voor een strafcorner. De Amstelveense goalie ranselde de harde sleep van Hidde Caminada echter uit zijn rechter benedenhoek. 
In de 14e minuut scoorde Pinoké de openingstreffer. Een hard schot van een opvallend vrijstaande aanvaller zorgde binnenkant-paal voor de, op dat moment verdiende, voorsprong.

In het tweede kwart kantelde de wedstrijd in het voordeel van RHC. A1 kwam beter in  de wedstrijd. De looplijnen werden scherper, spelers bereikten elkaar beter en ballen die bij aanvang nog van de stick sprongen, werden nu gecontroleerd. Vlot aanvalsspel resulteerde in de zesde minuut dan ook in een schitterende gelijkmaker van Mark Lankhorst. In de loop joeg hij de bal snoeihard in het dak van het goal. 1-1 was tevens de russtand.


Na de thee behield RHC het betere van het spel. In de zesde minuut scoorde Mark zijn tweede van de dag en drie minuten later rondde Ricardo van Alphen een voorbereidende actie van Bas Hoek af voor een 3-1 tussenstand. De wedstrijd leek beslist, maar Pinoké bleek niet van zins om zich neer te leggen bij die conclusie! Furieus ging de ploeg op jacht naar de aansluitingstreffer en met nog 2 minuten te spelen in het derde kwart kreeg de ploeg loon naar werken. Een eerste inzet kon nog worden gepareerd door keeper Stan Glen, maar de rebound bleek zelfs hem te machtig.


Het vierde kwart werd een zenuwslopende aangelegenheid voor alles wat RHC was. Pinoké wilde de gelijkmaker en zette alles op de aanval. Hierdoor ontstond ruimte voor razendsnelle counters van RHC. Pinoké had een optisch veldoverwicht, maar de grootste kansen waren voor A1. 
Na weer een snelle uitbraak werd Bas onderuit geschoffeld door de keeper van Pinoké. Een massaal en luid appèl voor een strafbal vond echter geen gehoor bij het arbitrale duo dat gedecideerd een strafcorner gaf. Helaas werd hieruit niet gescoord. 

De slotminuten kropen voorbij, maar RHC hield stand. Nadat het slotfluitje had geklonken en het bloed langzaam terugkeerde in de gezichten van de vele Rijswijksche supporters, viel A1 een dankbaar applaus ten deel. Met 9 punten uit 3 gespeelde wedstrijden gaat de ploeg aan kop in poule I van de Landelijke Subtopklasse.


Volgende week speelt A1 uit bij HC Rotterdam. Voor toegangskaarten worden op de zwarte markt weliswaar recordprijzen betaald, maar leden van RHC hebben vooralsnog gratis toegang. Komt dus allen!